Laat je inspireren in Roermond

Als een stad in het midden van Limburg heeft Roermond een rijke geschiedenis. Dit zie je ook wanneer je door de stad loopt en alles in je opneemt: de smalle straatjes, karakteristieke gebouwen en natuurlijk de Maas die dwars door de stad loopt. Ontdek de cultuur, de geschiedenis en de bruisende stad terwijl jij heerlijk in de stad verblijft. Ben jij ook zo benieuwd wat jij nog kunt ontdekken in Roermond?

Ontdek de bezienswaardigheden
Ontdek alles van Roermond

Ontdek alles van Roermond

De rijke historie en cultuur van Roermond is te bijzonder om aan je voorbij te laten gaan wanneer je een bezoek brengt aan deze prachtige stad. Doordat de stad in het midden van Limburg ligt heeft deze een zeer unieke geschiedenis, die je niet in andere steden vindt. Je kunt de stad ontdekken door middel van talloze activiteiten, die je vaak op een actieve manier laten kennismaken met het centrum van Roermond.

Ontdek alle activiteiten waarmee je Roermond kunt ontdekken
Fiets Roermond

Roermondjes full of stories

Een perfecte manier om echt álles over Roermond te ontdekken, zijn de 20 Roermondjes, verspreid door de hele stad. Zij vertellen je verhalen over de cultuur, de geschiedenis en de bruisende stad zelf. Dit is geen vastgelegde route, dus je kunt deze plekken op je eigen tempo en in eigen volgorde bezoeken. Het is wel mogelijk om je route helemaal uit te stippelen met behulp van de kaarten die je op de banken vindt. Een perfecte activiteit dus, wanneer je houdt van een goede wandeling door het centrum van Roermond. Naast deze route zijn er nog ontzettend veel andere wandel- en fietsroutes die je af zou kunnen leggen terwijl je de prachtige stad ontdekt.

Krijg alvast een voorproefje van de verhalen van de Roermondjes
Roermondjes bank Roermond

Karakteristieke horeca

Na een hele dag ontdekken en leren snappen wij dat je honger hebt gekregen. Tussen je bezoekjes door kun je natuurlijk altijd terecht bij een van de terrasjes die Roermond rijk is. Als je een van de mooie terrasjes uitkiest, kun je tijdens het nuttigen van jouw hapje of drankje natuurlijk ook van de mooie binnenstad genieten.

Ontdek nu alle karakteristieke horeca van Roermond
Terrasje Roermond

De Roerkade & Voorstad St. Jacob

Op deze bijzondere plek in Roermond vind je ontzettend veel horecazaken. Het bijzondere is dat je vanaf de terrasjes de Stenen Brug kunt bewonderen, die in de geschiedenis door verschillende oorlogen meerdere keren is verwoest en opnieuw is opgebouwd. Daarnaast heb je zicht op Voorstad St. Jacob, waar je de oudste woonhuizen van Roermond vindt. Hier kun je dan ook verschillende rijksmonumenten te zien, zoals de 19e-eeuwse panden met een zadeldak en de speciale woning gelegen aan de Stenen Brug.

Ontdek alle gezellige terrasjes aan de Roerkade
Voorstad St. Jacob Roermond

Rustig winkelen in Roermond

Je houdt niet van massale winkels, en wilt dus jouw kleding aanvullen in winkels waar jij rustig je keuze kunt maken, goed advies krijgt en waar je zeker niet lang hoeft te zoeken naar de kleding die jij wilt. Naast verschillende outdoorwinkels heeft Roermond kleding- en schoenenzaken en ambachtelijke winkels waar jij goed persoonlijk advies krijgt, waardoor je snel vindt wat jij zoekt.

Winkelen met persoonlijk advies

Overnachten op een bijzondere plek

Na jouw dag vol culturele en historische ontdekkingen kunnen wij ons voorstellen dat je erg moe bent. Het is natuurlijk mogelijk om een heerlijke overnachting te boeken in het bijzondere Roermond. Er zijn ontzettend veel accommodaties die de culturele identiteit van Roermond uitstralen.

Overnachten op een inspirerende plek
bed and breakfast roermond

Door de ogen van…

In de lente, zomer en herfst is het regelmatig heerlijk weer om op de fiets te stappen en er op uit te gaan. Met de fiets naar Roermond gaan is dan zeker aan te raden. Er zijn diverse mooie fietsroutes die naar Roermond leiden, bekijk in de video alvast een voorproefje.

Met de fiets naar Roermond

Fietsen & wandelen in Roermond

Wanneer u sportief bezig bent en bijvoorbeeld een fiets- of wandelroute door Roermond volgt, ziet u ontzettend veel van de stad en zijn omgeving. Wij geven u onze beste tips voor het volgen van verschillende fiets- en wandelroutes door de mooiste delen van Roermond.

Met de fiets naar Roermond

Ontdekken waard fietsroute

Een 42,5 km lange fietsroute in de gemeente Roermond langs 21 ontdekken waard locaties (gekozen door locals).

Stadswandeling Roermond

Ontdek onze binnenstad van een andere kant met een leuke (thema)wandeling (o.a. Pierre Cuypers, monumentenroute).

Hoe kom je in Roermond?

Tijdens het plannen van jouw bezoek aan cultureel Roermond wil je natuurlijk ook nadenken over hoe je precies in Roermond komt. Of je nou houdt van reizen met het OV of toch liever met je eigen fiets of auto komt, er zijn verschillende opties.

Er zijn diverse mooie fietsroutes die naar Roermond leiden, dus ook dit is zeker een optie! Je ziet ontzettend veel onderweg, je bent sportief bezig en Roermond heeft voldoende mogelijkheden om je fiets voordelig te stallen. Op het Kloosterwandplein (waar je ook je e-bike op kunt laden) en Stationsplein worden de fietsen zelfs bewaakt!

Met de fiets

Reizen van en naar Roermond met het OV is zeer eenvoudig, aangezien het treinstation en daarnaast gelegen busstation zeer dicht bij de binnenstad liggen. Daarnaast kun je ontzettend veel zien van het landschap dat Roermond omringt terwijl je met de trein reist, én je kunt je fiets meenemen in de trein. Zo kun je in Roermond gebruik maken van je eigen fiets!

Met het openbaar vervoer

Natuurlijk ben je ook welkom in Roermond met de auto. Bij het Stationspark en Kazerneplein kun je je auto in overdekte parkeergarages parkeren. Dus je auto staat ook nog eens veilig, koel en droog. Je bent vanuit deze parkeergarages binnen een paar minuten lopen in het historische deel van Roermond.

Met de auto

Fietsroute Roermond

We zijn het roerend eens, in Roermond moet je zijn

Sandra & Monique ontdekten in juni 2020 de rijke cultuur en historie van Roermond en delen hun beste tips.
“Wij zouden gaan voor deze rem-je-rot top vijf:
1. De Stenen brug op de Roerkade voor een blauw uurtje, gouden uurtje en middenopdedagplaat.
2. De Teekenschool van architect Cuypers, doordeweeks om naar binnen te kunnen.
3. De zonsondergang aan het meer in Herten, of welk watertje dan ook daar, je hebt ze voor het uitkiezen.
4. De monumentenroute, de hoogtepunten van Roermond komen dan vanzelf naar je toe.
5. Het Kruiswegpark vanwege het altijd bijzondere licht.”

Achterzijde Munsterkerk Roermond

Ontdek nog meer van Roermond

Kijk ook eens op de volgende pagina’s voor extra tips om jouw bezoek aan Roermond helemaal compleet te maken.

Musea en monumentenroute Roermond

Stel zelf je musea en monumentenroute in Roermond samen met onze tips!

Teekenschool Roermond

De Teekenschool in Roermond was een school die is ontworpen door de architecten Pierre en Jos Cuypers.