Tover Route Roermond lantaarn

Toveren in Roermond

Tover kan en toveren mag! De Tover Route is geopend t/m zondag 7 maart.

Toveren en licht, dat zijn dé toverwoorden om deze winter ROERMONDVOL Licht te beleven!
De Troubadour van Roermond nodigt kinderen en gezinnen uit om te komen toveren in Roermond. Verspreid door de stad kunnen kinderen bij 40 toverpunten (in etalages en bij de grote, lichtgevende 3D beelden) dagelijks toveren.

  • De route kun je met behulp van de plattegrond helemaal zelf bepalen.
Tover Route Roermond

Shoppen in Roermond

De binnenstadondernemers in Roermond zijn blij dat ze jou weer mogen begroeten in de stad en in hun winkel! De winkels in Roermond zijn geopend op afspraak, uiteraard zorgen we er voor dat dit veilig kan.
Bij de meeste ondernemers kun je hiervoor een afspraak maken. Tevens is het mogelijk om bij de diverse lokale ondernemers online te shoppen of gebruik te maken van de optie click & collect, essentiële winkels als bakkers, slagers, kaas-, noten-, en chocoladewinkels zijn geopend.

  • Er geldt een maximum van 2 bezoekers per winkel, een bezoek duurt minimaal 10 minuten en de totale duur verschilt per winkel.
  • Check de website en social media kanaal van jouw favoriete ondernemer voor alle mogelijkheden en actuele openingstijden.
  • Click op onderstaande button voor een overzicht van de mogelijkheden.
Ontdek de actuele shopmogelijkheden in Roermond

Warme dranken, broodjes en lekkernijen to go

Tijdens jouw wandeling, het toveren of click & collect shoppen, kun je bij diverse horecazaken terecht voor (warme) dranken, broodjes en lekkernijen to go. Bijv. bij Doedels, Bakker Bart, Ver’Koch, Coffeelovers en Bagels & Beans.

Ontdek alle mogelijkheden

Samen thuis genieten van een hapje & drankje

Als Bourgondiër geniet je in Roermond van bijzondere gerechten en streekproducten en dat kan nog steeds! Bij verschillende Roermondse restaurants kun je eten bestellen en daarna ophalen of laten bezorgen. Zo kun je thuis samen genieten van de kookkunsten (o.a. sushi, Italiaans, Grieks, hamburgers en spareribs) van de Roermondse horecaondernemers.

Ontdek alle mogelijkheden

Roermondse selfie hotspots

Wij hebben de leukste en mooiste selfie en foto hotspots voor jou verzameld! Tijdens jouw bezoek aan Roermond is het zeker de moeite waard om op deze plekken een foto / selfie te maken. Tag ons #WeAreRoermond vooral als je jouw foto in Roermond op social media plaatst, wij laten ons graag door jou inspireren.

Ontdek de selfie hotspots

Roermondjes full of stories

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond met de Roermondjes App! De cultuur, de geschiedenis, de bruisende stad en dat alles in een leuke route. Je kunt die verhalen ontdekken op twintig plekken (waar bordjes hangen) in de binnenstad. De route kun je zelf uitstippelen. Scan de gehele bordjes met de Roermondjes-app op je telefoon en er gaat een wereld voor je open.

Voorproefje Roermondse verhalen

Fotowedstrijd Cuypershuis

Doe mee aan de fotowedstrijd van het Cuypershuis! Met de wedstrijd nodigt het museum fotografieliefhebbers uit om het complex op een creatieve manier in beeld te brengen.

  • Foto’s kunnen t/m 12 maart digitaal worden ingezonden via Instagram met de hashtags #cuypershuis of #cuypershuisroermond.
  • De winnaar wordt geselecteerd door een vakjury.
  • Selectiecriteria zijn: creativiteit, de herkenbaarheid van het Cuypershuis en de technische kwaliteit van de Instagramfoto (maximaal 1080 x 1080 pixels).
  • De winnende inzending (bekendmaking 18 maart) wordt de nieuwe profielfoto op de sociale mediakanalen van het Cuypershuis en de fotograaf ontvangt een mooie afdruk van zijn eigen werk.
Meer over de fotowedstrijd

We Are Roermond Bon

Heb jij onze WeAreRoermond bon ontvangen? Gefeliciteerd!

Vindt hier alle inleverpunten!