Zomer in Roermond!

Soms een extra vrije dag, vakantie, hopelijk veel zonnige dagen en ijsjes! Of je naar Roermond komt voor een dagje uit of een langer verblijf, laat je verrassen door onze verzameling van tips waarmee je een perfecte dag in Roermond plant. Dit is Roermond in de lente & zomer!

IJsjes
Dé lekkerste en meeste verkoelende lekkernij is natuurlijk een ijsje! Onze favoriete ijscomannen in Roermond zijn Clevers ijsbar op de Markt, Dutch Homemade, de Stadsfrieterie op het Stationsplein en het Munsteriëske aan het Munsterplein.
☀️ Check: 6x lekkere ijssalons

Roerkade Roermond ijs


Voetjes in het zand, voetjes in het water

Zonnen, zwemmen, wakeboarden en een sloep huren, in Roermond heb je een ruime keuze aan activiteiten die jou tijdens de zomer genoeg verkoeling brengen. Onze tips: huur een sloep en ontdek de Maas(plassen) of stap op de rondvaartboot, zwemmen doe je bij dagstrand Palm Beach en bij het speciale hondenstrand waar jouw trouwe viervoeter ook welkom is.
Check: alle watersport in Roermond

Vrijmibo Roermond


Fruitige mocktails & cocktails

Zó heerlijk tijdens een zwoele avond: een fruitige mocktail of cocktail op een terras met uitzicht op de rivier de Roer vanaf een rooftop @Bistro Two, bij het hippe @Bistro TwentyThree of gezellig bij @Café Le Journal. Cheers!
🍹 Check: alle beachclubs in Roermond


Say cheese📸

Verspreid door onze binnenstad staan zomerse XXL fotospots: een zonnebril op het Kloosterwandplein, een strandstoel in de Grote Kerkstraat en de grote ROER💋op het Stationsplein. Fotografeer hier een leuk aandenken aan jouw dagje uit in Roermond!
XXL selfiespot Roermond zomer

Verken Roermond op een unieke manier!
In een korte tijd veel zien van de stad en omgeving op een elektrische fiets, elektrisch aangedreven chopper of op een solex (een sympathiek snorfietsje uit de jaren ’60). Voor deze voertuigen krijg je uiteraard een instructie en tips voor de leukste routes. Ontdek je Roermond liever op relaxte manier vanaf het water? Stap dan op de rondvaartboot.
🚢 Check: alle activiteiten in Roermond


Unieke winkels

Als 2e shopstad van Limburg kun je in Roermond shoppen zolang je wilt! De meer dan 140 verrassende speciaalzaken zorgen voor extra charme in onze (shop)stad waar je zeker slaagt voor jouw zomer checklist. In het centrum vind je daarnaast natuurlijk nog de bekende ketens. De designerwinkels in het Outlet liggen op 3 minuten lopen vanaf onze Markt. Lekker struinen over de weekmarkt kan elke woensdag en zaterdag.
🛍️ Check: alle shops in Roermond 

Shoppen in Roermond


Hapje & drankje

De gezellige en bourgondische gastvrijheid is overal in de stad terug te vinden. De vele terrassen op de mooie pleinen en aan het water, de fijne restaurants en brasserieën… hier in Roermond is eten en drinken duidelijk belangrijk! Of je nu op zoek bent naar gezellige terrasjes, een lekkere lunch of een diner.
🥘 Check: alles over eten&drinken in Roermond
Terrasje Roermond Munsterplein zomer


Cultuur snuiven!

Op cultureel gebied mag je het Cuypershuis niet missen. De tentoonstelling in dit museum over architect dhr. Pierre Cuypers is in 2021 compleet vernieuwd en gemoderniseerd! Genieten van het uitzicht over Roermond kan elke 1e zaterdag van de maand, als je tenminste de 265 treden in de toren van de Sint-Christoffelkathedraal wilt beklimmen.
🏛️ Check: de bezienswaardigheden in Roermond

Munsterplein Roermond

Overnachten in Roermond

Wil je jouw verblijf verlengen? Kijk dan eens naar onze hotels of B&B’s. Wist je dat Roermond ook campings aan het water heeft? Heb je een eigen boot? Check dan de mogelijkheden bij de diverse jachthavens.
🏨 Check alle overnachtingsmogelijkheden