Kerst in Roermond

De kerst doorbrengen met je familie of andere geliefden, dat is wat de meeste mensen het liefste doen. In de weken voorafgaand aan de kerst wil je ook helemaal in deze gezellige en speciale sferen komen. Roermond is tijdens de kerst op z’n mooist: duizenden lichtjes laten Roermond stralen. In de aanloop naar de feestdagen is Roermond beslist een gezellige bestemming om te ontspannen of jezelf te verwennen: bijzondere horecazaken, meer dan 140 verrassende speciaalzaken & boetiekjes en een vernieuwde én grotere Tover Route.

Munsterplein Kerst Roermond

Toveren in Roermond

Schitter als filmster tijdens de nieuwe Tover Route in Roermond!

Wegens succes herhaald: de 3e en grootste Tover Route in Roermond! Het thema van de Tover Route Roermond 2022 is: You are a moviestar! Dit jaar schitter jij namelijk als de hoofdrolspeler in jouw eigen Tover Route. Bij tientallen toverpunten in winkeletalages en megagrote XXL selfiespots tover jij met een interactief toverstokje de sterren van de hemel! De Tover Route is dit jaar nog uitgebreider dankzij toverpunten bij Foroxity Filmarena.

  • Toveren in Roermond kan de hele dag t/m zondag 29 januari 2023.
  • De toverstokjes van voorgaande edities hebben hun magie niet verloren en kun je ook dit jaar weer gebruiken om te toveren.
Ontdek de Toverroute
Toveren in Remunj

Nieuw dit jaar: XXL selfiespots

Dit jaar is de Tover Route dankzij de megagrote XXL selfiespots interactiever en leuk voor het hele gezin. De XXL selfiespots met als thema ‘film’ betover jij zelf, met óf zonder toverstokje: neem plaats op de regisseursstoel of schitter op een megagrote filmposter. Je komt de XXL selfiespots tegen op diverse plekken verspreid door de binnenstad. Maak met de hele familie een leuke herinnering bij alle fotogenieke selfiespots.

Trouwens hoe fotogeniek is onze sfeerverlichting? In Roermond hebben we een aantal fantastische selfie spots én fotogenieke locaties. Dat levert zeker leuke selfie en foto’s op tijdens jouw bezoek aan Roermond.

Ontdek alle Instagram hotspots
ROERMONDVOL Licht

Schaatsen in Roermond

Kom deze winter schaatsen op het mooiste plein van Limburg!
Vanaf 2 december t/m 31 januari 2023 kun je op het Munsterplein in Roermond de sterren van de hemel schaatsen. Op het plein ligt een duurzame, synthetische schaatsbaan, die evengoed spekglad is. De schaatsbaan lijkt op ijs, voelt aan als ijs, maar het is geen ijs.

Openingstijden schaatsbaan
Schaatsbaan Roermond

Oliebollen en andere lekkernijen

Deze tijd van het jaar is niet compleet zonder een heerlijke oliebol of andere lekkernij ook tijdens jouw dagje uit in Roermond. De heerlijkste lekkernijen kun je krijgen bij:

  • Banketbakkerij Lunchroom In De Kroon: in 2016 bakten Frank en zijn team de lekkerste oliebollen van Limburg. Ook dit jaar zijn ze nog steeds erg lekker!
  • Oliebollenkraam Stationsplein: Harrie en Karin staan al 28 jaar in Roermond met hun oliebollenkraam. Uiteraard is er nog meer keuze waaronder de beroemde churros.
Kerst oliebollen Roermond Stationsplein

Shoppen voor en met het hele gezin

De perfecte cadeaus en leukste outfits voor de feestdagen scoor je gewoon in Roermond! De duizenden lichtjes en mooi gedecoreerde etalages zorgen voor knusse en gezellige winkelstraten en pleinen.
Wist je dat de binnenstad van Roermond rijk is aan meer dan 140 speciaalzaken? Naast de welbekende ketens vind je hier ook verrassende speciaalzaken en boetiekjes waar iedereen kan slagen. Onze enthousiaste ondernemers helpen jou met het zoeken naar een feestelijke outfit of uniek cadeau.

Speciale openingstijden rondom de feestdagen:

  • Koopavond, donderdag 22 december 10.00-21.00 uur
  • Kerstavond, zaterdag 24 december 10.00-16.00 uur
  • 2e Kerstdag, maandag 26 december 13.00-17.00 uur
  • Oudejaarsdag, zaterdag  31 december 10.00-16.00 uur
Kerstshoppen Roermond

10x Leukste winkels in Roermond

Dé 10 leukste winkels van Roermond!

Designer Outlet Roermond

Op 3 minuten lopen van het centrum: Designer Outlet Roermond!

Winkelopeningstijden Roermond

De actuele winkelopeningstijden in Roermond!

Shoppen in Roermond

Ontdek de shopmogelijkheden in Roermond! Voor zowel de grote ketens als ook de kleine, unieke speciaalzaken ben…

Shoppen met kids in Roermond

Shop in de leukste (speelgoed)winkels voor kinderen in Roermond.

Roermond vol boetiekjes

Vrouwelijk, casual of juist stoer. Scoor jouw nieuwste outfit in één van de dames boetiekjes.

Kleding / schoenen dames

Tips voor de leukste winkels met betaalbare dameskleding en -schoenen in Roermond!

Top mannenzaken Roermond

Ontdek de hippe & chique top mannenzaken in Roermond.

15 winkels in Roermond voor elk budget

15 winkels in Roermond voor elk budget!

Kleding / schoenen heren

Vind hier tips voor de leukste kleding- en schoenenzaken voor heren in Roermond.

Genieten van een hapje & drankje

Gezellig samen tafelen met familie en vrienden doe je bij je favoriete café of restaurant in Roermond! Smullen van menu’s met heerlijke seizoen gerechten, op een verwarmd terras genieten van een stuk vlaai, gluhwein of warme chocomel.

Ontdek onze tips
Kerst diner Roermond

5x heerlijk verwarmd terrassen in Roermond!

Neem je warme jas en dikke sjaal mee en geniet van de verwarmde terrassen in Roermond.

8x lekker lunchen in Roermond

Lekkerste lunchrooms in Roermond!

10x Favoriete restaurants in Roermond

Dé 10 favoriete restaurants in Roermond!

15 Restaurants in Roermond voor elk budget

Bourgondisch genieten in Roermond voor elk budget.

Eten & Drinken in Roermond

Ontdek de talrijke restaurants, lunchrooms en terrasjes in Roermond.

Toprestaurants in Roermond

De toprestaurants in Roermond!

Reuzenrad

Het geliefde reuzenrad schittert deze winter weer in de Roermondse skyline. Geniet zowel overdag als ’s avonds van een prachtig uitzicht over Roermond en de omgeving vanuit het betoverende reuzenrad bij het Designer Outlet Roermond. Vanaf de Markt loop je binnen 3 minuten via de passage en het Kazerneplein naar de ingang van het outlet. Het reuzenrad staat op het plein bij de McDonald’s vanaf zaterdag 22 oktober.

Je kunt een ritje in het reuzenrad maken als het het Designer Outlet in Roermond geopend is.
Check hier de openingstijden van het Designer Outlet in Roermond.

Ferris wheel Roermond

Voordelig parkeren in Roermond!

Genieten van je dagje uit in Roermond en goedkoop parkeren? In Roermond is het mogelijk om de hele dag te parkeren voor 4 euro! Parkeer je auto in de overdekte + bewaakte parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 144).
Koop een speciaal uitrijkaartje voor €4 bij één van de officiële verkooppunten.

Bak de lekkerste kerstkoekjes

Op zoek naar een leuke + lekkere activiteit met kinderen (of zonder kinderen) waarbij je gewoon thuis kunt blijven? Bak dan de heerlijke kerstkoekjes, gebaseerd op het recept van Cas Wolters. Cas is bekend van Heel Holland Bakt 2018 en Heel Holland Bakt nog een keertje 2021 en hij woont in Roermond.

Hij deelde zijn koekjes in 2019 samen met Suzan Seegers in het centrum van Roermond uit. Wij kunnen ons voorstellen dat jij deze graag nog eens zou willen proeven. Ook wanneer je het hebt gemist is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf lekkere koekjes te bakken en hier vervolgens samen van te genieten.

Bak de kerstkoekjes van Cas