Een onvergetelijke kerst in Roermond

De kerst doorbrengen met je familie of andere geliefden, dat is wat de meeste mensen het liefste doen. In de weken voorafgaand aan de kerst wil je ook helemaal in deze gezellige en speciale sferen komen. En hoe kan dat beter dan in het aangename en karakteristieke centrum van Roermond? Door alle lampjes die dit gezellige centrum sieren, loop je rond in een écht kerstparadijs! Er is in Roermond ook ontzettend veel te beleven, zodat je de donkerste dagen van het jaar nét wat plezieriger doorbrengt.

Toveren in Roermond

Samen met je kinderen ervoor zorgen dat het eenzame lichtje in Roermond weer aangaat? Je kinderen helpen de Troubadour van Roermond door, bewapend met hun toverstokje, de speciaal uitgestippelde route door Roermond te volgen en ervoor te zorgen dat alle lichtjes in Roermond aangaan. Vergeet niet om een tijdslot te reserveren, zodat je het toverstokje veilig op kunt gaan halen bij Theaterhotel de Oranjerie. Een ideale manier om de binnenstad helemaal te ontdekken én een onvergetelijk uitje voor het hele gezin!

Ontdek de Toverroute

Shoppen op een veilige manier

De Roermondse binnenstadondernemers staan ook nu voor jou klaar. In de stad en in de winkels zijn diverse maatregelen genomen voor een zo veilig mogelijk bezoek. Er zijn looproutes uitgezet en er wordt actief toezicht gehouden op de 1,5 meter afstand. Ook is bij diverse ondernemers private shopping mogelijk. Maak een afspraak met de ondernemer en je hebt de hele winkel voor jezelf, zodat je rustig jouw nieuwe aankopen kunt doen. Online shoppen is bij verschillende winkels natuurlijk ook mogelijk! Zo steun je de Roermondse ondernemers, maar blijf je wel veilig thuis.

Alles over veilig shoppen in Roermond

Musea

Ook tijdens de donkere wintermaanden ben je van harte welkom in de diverse musea van Roermond. Ontdek de rijke en onderscheidende geschiedenis van Roermond in het Historiehuis of leer alles over het werk en leven van de bijzondere en beroemde architect Pierre Cuypers in het Cuypershuis. In de Munsterkerk en Sint Christoffelkathedraal bewonder je de prachtige bouwkunst en objecten die al vele jaren deze kerken sieren. Stel direct je museum- en monumentenroute samen in Roermond!

Ontdek alle musea in Roermond

Stadswandeling met de Roermondjes-App

Roermond is de ideale stad om te ontdekken tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Alle straten zijn gezellig verlicht. Daarom is een stadswandeling zowel overdag als in de avond een aanrader. Bij de beroemde Roermondjes ontdek je met behulp van een app alle verrassende verhalen over de cultuur en geschiedenis van deze bijzondere Limburgse stad. Neem ook gerust een pauze op een van de vele bankjes die Roermond rijk is. Verschillende cafés en restaurants zijn open voor het afhalen van koffie, andere drankjes of lekkere tussendoortjes.

Ontdek de verschillende stadswandelingen

Een heerlijke overnachting

Heb jij niet genoeg aan één dag om de prachtige binnenstad van Roermond te ontdekken? Of wil je graag even weg uit je vertrouwde omgeving om helemaal tot rust te komen? Boek dan een hotel in Roermond. Dit kan ook nog voordelig met een van de winterarrangementen die worden aangeboden. Tijdens je verblijf in een van deze hotels kom je heerlijk tot rust en wordt eten en drinken verzorgd.

Ontdek de winterarrangementen in Roermond

Bak de lekkerste kerstkoekjes

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen waarbij je gewoon thuis kunt blijven? Bak dan de heerlijke kerstkoekjes, gebaseerd op het recept van Cas Wolters. Hij deelde deze in 2019 samen met Suzan Seegers in het centrum van Roermond uit. Wij kunnen ons voorstellen dat jij deze graag nog eens zou willen proeven. Ook wanneer je het hebt gemist is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf lekkere koekjes te bakken en hier vervolgens samen van te genieten.

Bak de kerstkoekjes van Cas

Binnenactiviteiten voor het hele gezin

Ook wanneer het weer minder mooi is, is er van alles te ondernemen in Roermond. Ga naar de avontuurlijke binnenspeeltuin, speel een potje minigolf in Het Pakhuis of ontdek op een speelse manier alles over het bijzondere leven en werk van Pierre Cuypers, een van de bekendste inwoners van Roermond uit de geschiedenis. Bij veel van deze activiteiten gelden aangepaste regels en openingstijden, dus check wel van tevoren wat dit betekent voor jouw bezoek.

Ontdek alle binnenactiviteiten voor kinderen