Kerst in Roermond

De kerst doorbrengen met je familie of andere geliefden, dat is wat de meeste mensen het liefste doen. In de weken voorafgaand aan de kerst wil je ook helemaal in deze gezellige en speciale sferen komen. En hoe kan dat beter dan in het aangename en karakteristieke centrum van Roermond? Door alle lampjes die dit gezellige centrum sieren, loop je rond in een écht kerstparadijs! Wij geven je graag tips, zodat je de donkerste dagen van het jaar nét wat plezieriger doorbrengt.

Toveren in Roermond

Samen met je kinderen ervoor zorgen dat het eenzame lichtje in Roermond weer aangaat? Je kinderen helpen de Troubadour van Roermond door, bewapend met hun toverstokje, de speciaal uitgestippelde route door Roermond te volgen en ervoor te zorgen dat alle lichtjes in Roermond aangaan. Vergeet niet om een tijdslot te reserveren, zodat je het toverstokje veilig op kunt gaan halen bij Theaterhotel de Oranjerie. Een ideale manier om de binnenstad helemaal te ontdekken én een onvergetelijk uitje voor het hele gezin!

Ontdek de Toverroute

Shoppen op een veilige manier

De Roermondse binnenstadondernemers staan ook nu voor jou klaar. Je kunt lokaal shoppen bij de ondernemers via hun online webshop. Zo kun je ook nu de lokale ondernemer.

Alles over veilig shoppen in Roermond

Instagram hotspots in Roermond

In Roermond hebben we een aantal fantastische selfie spots én fotogenieke locaties. Tijdens de winter is ROERMONDVOL licht met prachtige sfeerverlichting en grote 3D lichtobjecten. Dat levert zeker leuke selfie en foto’s op tijdens jouw bezoek aan Roermond.

  •  TIP: Als je de foto plaatst op social media tag ons en gebruik de #WeAreRoermond. Wie weet reposten wij jouw foto op ons account @WeAreRoermond!
Ontdek alle Instagram hotspots

Stadswandeling met de Roermondjes-App

Roermond is de ideale stad om te ontdekken tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Alle straten zijn gezellig verlicht. Daarom is een stadswandeling zowel overdag als in de avond een aanrader. Bij de beroemde Roermondjes ontdek je met behulp van een app alle verrassende verhalen over de cultuur en geschiedenis van deze bijzondere Limburgse stad. Neem ook gerust een pauze op een van de vele bankjes die Roermond rijk is. Verschillende cafés en restaurants zijn open voor het afhalen van koffie, andere drankjes of lekkere tussendoortjes.

Ontdek de verschillende stadswandelingen

Bak de lekkerste kerstkoekjes

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen waarbij je gewoon thuis kunt blijven? Bak dan de heerlijke kerstkoekjes, gebaseerd op het recept van Cas Wolters. Hij deelde deze in 2019 samen met Suzan Seegers in het centrum van Roermond uit. Wij kunnen ons voorstellen dat jij deze graag nog eens zou willen proeven. Ook wanneer je het hebt gemist is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf lekkere koekjes te bakken en hier vervolgens samen van te genieten.

Bak de kerstkoekjes van Cas

Ontdek de QR-Tochten in Roermond

Blijf in beweging tussen kerst en oud op nieuw! De sportservice van de gemeente Roermond heeft een aantal leuke tochten ontwikkeld. Ga lekker naar buiten en ontdek Roermond met een van de drie QR wandelroutes (3, 5 of 10 km) in en om Roermond. Middels het zoeken van verstopte QR-codes en verschillende opdrachten kun jij Roermond ontdekken en kom je misschien op plekken waar je nog nooit bent geweest. De routes zijn vanaf 19 december beschikbaar.

Meer over de QR-tochten en de startplek