Eten en drinken in een inspirerende omgeving

Je hebt een goed gevulde culturele dag in Roermond gepland met stadswandelingen en bezoekjes aan diverse musea, kerken en andere prachtige historische gebouwen. Hier hoort natuurlijk ook een tussendoortje, lunch of diner bij. Roermond is een stad die rijk is aan diverse cafés, restaurants en andere gelegenheden waar jij in een historisch rijke en inspirerende omgeving van een kopje koffie of thee, borrel of complete maaltijd kunt genieten. Zo ontdek jij nog meer van het mooie Roermond en zijn rijke geschiedenis, terwijl je van de lekkerste hapjes en drankjes geniet.

Roermond terrasje

Ver'Koch

Een echt historisch rijke omgeving vind je bij Brasserie Ver’Koch. Dit is de voormalige woning en het atelier van de vermaarde Roermondse fotograaf Victor Mathieu Koch (1900-1976). Hij kreeg zowel in ons land als in het buitenland veel bekendheid vanwege zijn unieke portretfotografie. Van 1936 tot 1976 vonden veel mensen de weg naar zijn atelier om zich op een krachtige manier te laten vereeuwigen. In het huidige restaurant, Ver’Koch, vind je nog diverse bewijzen van de vroegere functie van het pand. Dit geeft het restaurant een bijzondere sfeer. Het is bij Ver’Koch mogelijk om te ontbijten, lunchen, dineren en borrelen.

Ontdek Brasserie Ver'Koch
VerKoch Roermond

Brasserie 't Literatuurtje

Houd je van lezen? Neem dan zeker een hapje of een drankje bij Brasserie ’t Literatuurtje. Dit restaurant is gelegen in het monumentale pand van de stadsbibliotheek en heeft een gezellig terras. Wanneer je een wandeling maakt door het historisch hart van Roermond, is pauze houden bij ’t Literatuurtje een ideale optie. Sinds 2000 bevindt zich in hetzelfde pand de stadsbibliotheek, maar hiervoor is het lange tijd een luxe hotel geweest. De brasserie heeft een zeer gezellige sfeer en serveert heerlijke originele gerechten. Op het terras is er altijd zon en worden lekkere koele drankjes geserveerd.

Ontdek Brasserie 't Literatuurtje

Munsterhof

Wanneer je op een echt authentieke plek wilt lunchen, dineren of borrelen, breng dan zeker een bezoek aan het Munsterhof. Het welbekende Munsterplein ligt midden in Roermond, en het Munsterhof is een van de gezellige terrassen die je hier vindt. Van generatie op generatie is dit gemoedelijke restaurant doorgegeven om de continuïteit van het succes te garanderen. En dat is gelukt!

Ontdek Munsterhof
Munsterhof Munsterplein Roermond

De Pastorie

Roermond is een prachtige stad, maar in het centrum kan het op mooie dagen lekker druk zijn. Wanneer je de drukte even wilt ontvluchten, ga dan zeker een hapje eten bij De Pastorie. Deze brasserie heeft een prachtig en zonnig terras en het biedt de mogelijkheid om echt even tot rust te komen en alle inspirerende zaken die je hebt gezien, rustig op je in te laten werken. Naast een ontbijt, lunch of diner is het ook mogelijk om bij De Pastorie van een heerlijke high tea te genieten. Natuurlijk ben je ook welkom voor een kopje koffie met een stukje vlaai of lekkere borrel.

Ontdek De Pastorie

Banketbakkerij Lunchroom In de Kroon

Al drie generaties lang worden bij In de Kroon de heerlijkste ambachtelijke producten gemaakt. De combinatie van banketbakkerij en lunchroom is goud: bezoekers kunnen de heerlijke, op authentieke wijze gemaakte lekkernijen direct proeven in een gezellige ambiance. Het assortiment gaat met de tijd mee, maar de Christoffeltaart van In de Kroon heeft al jaren hetzelfde traditionele recept. En dat is niet voor niets, want deze taart heeft al diverse prijzen gewonnen! Deze moét je dus proeven wanneer je een bezoek brengt aan Roermond.

Ontdek in de Kroon
In de Kroon Roermond

Meer eten & drinken in Roermond

Coffeelovers

Hamstraat 11
Thee en koffie van Blanche Dael en Italiaanse lekkernijen voor echte coffeelovers.

Ome Jeu

Markt 11
Café voor een ambachtelijk hapje of drankje in een historisch pand aan de Markt.

Bagels & Beans

Marktstraat 22
Koffie en belegde bagels, natuurlijk. Maar we hebben nog veel meer lekkers…

Munstercafé

Munsterplein 17
Gezellig en gastvrij restaurant aan het mooie Munsterplein.

Eet- en koffiehuis de Kiosk

Sint Christoffelstraat 4
Gezellige lunchroom met een mooi tuinterras aan met mooiste plein van Roermond met lunch- en dinerkaart.

Brownies & Downies

Munsterplein 20
Genieten van verse en ambachtelijke lunchgerechten, gemaakt en geserveerd door mensen met een beperking.

Schnitzelparadies

Kazerneplein 5
Heerlijk eten op z'n Duits met meer dan 50 verschillende schnitzelvarianten! Wünderbar!

Laat je inspireren in Roermond

Benieuwd wat jij nog kunt ontdekken in Roermond?

Dé speciaalzaken van Roermond

Een must-do in Roermond: winkels en horecazaken die al 25 jaar of langer in Roermond zijn.

Overnachten op een inspirerende plek

Overnachten op een inspirerende plek in Roermond.

Persoonlijk advies tijdens het winkelen

Persoonlijk advies tijdens het winkelen in Roermond.

Bezienswaardigheden in Roermond

Ontdek de bezienswaardigheden in Roermond!

Ambachtenroute Roermond

Handwerk gemaakt vol passie en met liefde voor het vak: bezoek de ambachtelijke winkels in Roermond.

Ontbijten in Roermond

Ontdek de leukste ontbijtplekjes in Roermond!