Gezelligheid voor iedereen in Roermond

Wil jij graag met je eigen gezelschap lekker naar Roermond om hier even los te komen van de dagelijkse beslommeringen in een fijne omgeving? Ontdek Roermond en de gezellige binnenstad met genoeg barretjes, kroegen,  cafés en restaurants waar jij een onvergetelijke tijd kunt beleven. Je bent natuurlijk helemaal vrij in het kiezen van wat jij wilt gaan doen in Roermond, maar wij geven je graag wat tips over hoe je deze vrije tijd goed zou kunnen besteden, zodat jij en jouw favoriete gezelschap het naar jullie zin zullen hebben wanneer jullie een leuke tijd willen beleven in Roermond.

Gezellig Roermond

Wat te doen in Roermond?

Je wilt graag met jouw vrienden of familie je dag doorbrengen in Roermond. Je wilt iets ondernemen, maar je houdt ook van heerlijk vertoeven op het terras. Daarom zijn er in Roermond verschillende activiteiten die jij gezellig samen zou kunnen doen, maar deze zijn niet te intensief en niet te duur.

Roermond voor GEN Z
Dagje Roermond winkelen

Door de ogen van...

Wil jij Roermond graag vanuit een ander oogpunt ontdekken met jouw vrienden? Huur dan een bootje en vaar over de mooie Maas, via de Roer vaar je zo onze binnenstad in.
Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe fijn dit is!

Meer wateractiviteiten

De hipste kleren shoppen

Roermond heeft een ontzettend gezellig centrum waar je de leukste kleding– en schoenenwinkels kunt vinden. Hier vind je zowel de leukste boetiekjes als de bekendere grote ketens. De prijs/kwaliteitsverhouding in al deze winkels is zeer goed. Zowel voor mannen als vrouwen is de keuze reuze!

Shoppen voor GEN Z in Roermond

Kleding / schoenen dames

Tips voor de leukste winkels met betaalbare dameskleding en -schoenen in Roermond!

Kleding / schoenen heren

Vind hier tips voor de leukste kleding- en schoenenzaken voor heren in Roermond.

Roermond vol boetiekjes

Vrouwelijk, casual of juist stoer. Scoor jouw nieuwste outfit in één van de dames boetiekjes.

10x Leukste winkels in Roermond

De 10 winkels die je tijdens jouw bezoek aan Roermond niet mag missen!
We Are Roermond no-image

Shop merken in Roermond

Check welke bekende merken je kunt shoppen in Roermond!

De leukste selfie's maken

In Roermond zijn er genoeg plekken om een leuke selfie te nemen en vervolgens op Instagram te plaatsen, alle selfie hotspots zijn het bekijken waard dus grijp je kans en dan komen die like’s vanzelf wel #WeAreRoermond!

Ontdek alle selfie hotspots Roermond
Munsterplein Roermond selfiespot

Tijd voor elkaar met lekker eten

Je hebt besloten om met je vrienden tijd door te komen brengen in Roermond. En op welke manier kun je dit beter doen dan tijdens een heerlijk etentje of met een gezellige borrel? Ontdek de leukste horecagelegenheden van Roermond, waar jij voor zeer acceptabele prijzen kunt genieten van de binnenstad en natuurlijk van elkaar.

Ontdek 15 restaurants voor elk budget in Roermond
Beachclub Roermond

Beachclubs in Roermond

Een overzicht van alle beachclubs in Roermond!

Vrijmibo Roermond

Dé toplocaties voor een vrijmibo in binnenstad Roermond!

6x IJssalons in Roermond

Smullen bij de ijssalons in Roermond!

10x Vegan & vegetarisch in Roermond

10x Dé lekkerste vegan & vegetarische gerechten in Roermond eet je in deze restaurants.

En na het eten…

Roermond is een zeer jeugdige stad. Dit is ook te merken wanneer je ‘s avonds door de stad loopt: er zijn veel jongeren op stap en op elke hoek van de straat vind je wel een leuk barretje of cafétje en met goed weer een gezellig terrasje! Er zijn ontzettend veel verschillende uitgaansgelegenheden waar jij een onvergetelijke avond kunt beleven met je vrienden, collega’s of een ander gezelschap. Je zult hier nog lang over napraten! Kroegen, loungebars, discotheken; Roermond heeft het allemaal.

EtenEnDrinken_Roermond_Borrelen

Hoe kom je in Roermond?

Je wilt natuurlijk niet al ontzettend veel geld kwijt zijn aan alleen maar in Roermond te komen of parkeren. Daarom hebben wij verschillende opties om voordelig in Roermond te komen of te parkeren voor je op een rij gezet.

  • Reizen van en naar Roermond met het OV is zeer eenvoudig, aangezien het treinstation en daarnaast gelegen busstation zeer dicht bij de binnenstad liggen. Daarnaast zijn er verschillende kortingen beschikbaar bij NS en Arriva waardoor je ook nog voordelig kunt reizen.
  • Natuurlijk ben je ook welkom met de auto in Roermond. Bij het Stationspark en Kazerneplein kun je je auto parkeren (voor 4 euro per dag met een speciaal uitrijkaartje) en ben je binnen 3 minuten lopen in het centrum. Dit zijn overdekte parkeergarages, dus je auto staat ook nog eens veilig, koel en droog.
  • Er zijn diverse mooie fietsroutes die naar Roermond leiden, dus ook dit is zeker een optie! Het is ontzettend goedkoop, je bent sportief bezig en Roermond heeft voldoende mogelijkheden om je fiets gratis te stallen. Bij de Steenen Trappen, Roercenter, Kloosterwandplein en op het Station (met je OV-kaart) zijn gratis overdekte fietsenstallingen incl. bewaking!
Scooter naar Roermond