Ontdek de Maasplassen in Roermond

Roermond is hét adres als je op zoek bent naar een mooie plek om van (en op) het water te genieten. Met de aaneengeschakelde Maasplassen heb je namelijk toegang tot het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Bij de Maasplassen krijg je dankzij de vele beachclubs, het dagstrand, de jachthavens en campings écht een vakantiegevoel. Ontdek zelf wat deze watersportparel vlakbij de binnenstad allemaal te bieden heeft.

Ontdek de Maasplassen
Watersport Roermond

Genieten op het strand in Roermond

Op slechts 10 minuten fietsen van de Roermondse binnenstad vind je dagstrand Palm Beach. Deze watersport- en recreatielocatie staat ook bekend als het strand bij de Weerd in Roermond. Samen met Strandbar Bruis, Beaver Creek Wake Park, IJssalon Clevers en andere faciliteiten maakt het dagstrand onderdeel uit van Area X. Je vindt het dagstrand in een rustige hoek van de Maasplassen en is daarom geschikt voor zowel jong en oud.

  • Het dagstrand is tijdens het zomerseizoen dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Let op: bij slechte weersomstandigheden is Palm Beach gesloten.
  • De toegang is voor kinderen t/m 7 jaar gratis. Klik hier voor de prijzen voor tieners, volwassenen en parkeerinfo.

 

Meer over dagstrand Palm Beach
Dagstrand Roermond

Bourgondisch borrelen aan het water

Als je dan toch de Maasplassen bezoekt… Heerlijk vertoeven aan het water doe je echt in Roermond. Bij de verschillende beachclubs krijg jij beslist het echte vakantiegevoel. Wij inspireren je  graag met de beachclubs in Roermond.

 

Ontdek de beachclubs in Roermond
Strandbar Bruis Roermond

Hondenstrand in Roermond

Ook jouw trouwe viervoeter kan in Roermond van het water genieten. Bij Doggy Beach Roermond kun je samen met je hond zwemmen, SUPpen en relaxen. Je vindt Doggy Beach Roermond tussen Beachclub Koers Zuid en Beaver Creek Wake Park. Doggy Beach Roermond is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De entree is €10,- voor een gehele dag inclusief een hond, 2 volwassenen en 2 kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis mee. Per extra hond betaal je een toeslag van €3,-. Honden zijn niet toegestaan op dagstrand Palm Beach.

 

Meer info over hondenstrand Doggy Beach
Water Roermond

Watersport beleven bij de Maasplassen

Ben je meer een actieveling die een uitdaging zoekt op het water? Ga dan wakeboarden Beaver Creek Water Park! Hier is de beginneling en de professional van harte welkom. Of wat dacht je van surfen, suppen of een andere watersport? Bij Area X kun jij je beslist helemaal uitleven.

Ontdek alle mogelijkheden
Wakeboarden Roermond

Een bootje huren en zelf varen?

Bezit je zelf geen boot maar wil je wel graag van de Maasplassen genieten? Huur dan een bootje bij een van de verhuuders. Dankzij de diverse mooie vaarwegen in Roermond kun je eenvoudig van de ene naar de andere plas varen. Meer ondertussen aan bij een van de beachclubs en geniet! In Roermond kun je zowel een eenvoudig motorbootje als een grote zeilboot of kano huren. Bekijk zelf de mogelijkheden!

Bekijk de mogelijkheden bij de Roerganger
Boot huren Roermond

Kampeerplaatsen vlakbij de Maasplassen

Wil je graag je bezoek aan de Maasplassen verlengen door te overnachten bij een van de vele campings in de buurt? Goed idee! Bij de Maasplassen vind je namelijk diverse mooie kampeerplaatsen. Bekijk zelf het aanbod en vind een passende camping in de buurt van de Maasplassen én de binnenstad.

Campings en kampeerplaatsen ontdekken
Camping Oolderhuuske Roermond

Maak je bezoek aan Roermond compleet!

Het bijzondere aan Roermond is dat je jouw bezoek niet hoeft te beperken tot één gebied. Hier kun je namelijk door de compacte kern van Roermond op dezelfde dag shoppen, borrelen en van het water genieten. Ontdek niet alleen de Maasplassen maar ook de historische binnenstad en andere winkelgebieden en trekpleisters.

Waterrecreatie in Roermond

Bootje huren, suppen, kajakken, wakeboarden, dagje naar het strand en relaxen bij een Beachclub.

Evenementen Roermond

Er is maar één manier om echt te begrijpen wat Roermond zo bijzonder maakt; ervaar het zelf!…

6x IJssalons in Roermond

Smullen bij de ijssalons in Roermond!

10x Leukste winkels in Roermond

De 10 winkels die je tijdens jouw bezoek aan Roermond niet mag missen!

15 Restaurants in Roermond voor elk budget

Bourgondisch genieten in Roermond voor elk budget.

Bezienswaardigheden in Roermond

Ontdek de bezienswaardigheden in Roermond!

Musea en monumentenroute Roermond

Stel zelf je musea en monumentenroute in Roermond samen met onze tips!

Parkeren in Roermond

Alle parkeertips en opties in Roermond op een rij!