map

Rondleiding ’t Oude Kerkhof (Allerzielen)

Gratis rondleiding over de stadsbegraafplaats (1785) ’t Oude Kerkhof met een bezoek aan alle vijf geloofsgedeelten, markante laatste rustplaatsen, grafkapellen, de crypte van de bisschoppenkapel en het bekende Graf met de Handjes.

13.00 uur Start met een korte inleiding en fotopresentatie in zaal ‘Aad Remunj’, Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats. Aansluitend start de rondleiding op ’t Oude Kerkhof.

3 november 2024 13:00 - 15:30 uur
't Oude Kerkhof
Gratis
Meer informatie Evenementenkalender

't Oude Kerkhof is niet alleen een plek waar een enorme hoeveelheid genealogische informatie zichtbaar is, maar ook het tastbare overblijfsel van een verdwenen samenleving. Hier liggen in de meest letterlijke zin van het woord de Roermondenaren die tussen 1750 en 1950 de historie van de stad medebepaald hebben. Daaronder bevinden zich niet alleen geestelijken, politici, leden van de rechterlijke macht, edelen, industriëlen en middenstanders, maar ook kunstenaars, medici, notarissen, architecten, stadsfiguren en kermisexploitanten. Vele graven herinneren bovendien aan de Tweede Wereldoorlog.

Rondleiding ’t Oude Kerkhof (Allerzielen)

Weg langs Het Kerkhof 1A