natuur

Rondleiding ’t Oude Kerkhof met QR-codes

Maak een wandeltocht over ’t Oude Kerkhof en ontdek een 50-tal boeiende verhalen over Roermondenaren die op het Oude Kerkhof begraven zijn. Middels QR-codes kun je deze verhalen lezen op je eigen telefoon. Bij de start van de wandeling om 13.00 uur ontvang je van de vrijwilligers van Stichting Oude Kerkhof een plattegrond, uitleg en de locaties van de QR-codes.

 

 

14 september 2024 13:00 uur
't Oude Kerkhof
Gratis

't Oude Kerkhof is niet alleen een plek waar een enorme hoeveelheid genealogische informatie zichtbaar is, maar ook het tastbare overblijfsel van een verdwenen samenleving. Hier liggen in de meest letterlijke zin van het woord de Roermondenaren die tussen 1750 en 1950 de historie van de stad medebepaald hebben. Daaronder bevinden zich niet alleen geestelijken, politici, leden van de rechterlijke macht, edelen, industriëlen en middenstanders, maar ook kunstenaars, medici, notarissen, architecten, stadsfiguren en kermisexploitanten. Vele graven herinneren bovendien aan de Tweede Wereldoorlog.

De begraafplaats is toegankelijk voor minder validen, maar voor rolstoelen ‘minder vriendelijk’ vanwege het ontbreken van verharding op de paden.

Rondleiding ’t Oude Kerkhof met QR-codes

6045 AN Roermond
Weg langs Het Kerkhof 1A