Roermond door de ogen van bezoekers

Wij kunnen natuurlijk zelf heel veel tips geven om jouw bezoek aan Roermond compleet te maken. En dat doen we ook! Onze website staat er vol mee.

Gelukkig delen bezoekers aan Roermond ook graag hun ervaringen en tips:
Wat kun je met kinderen gaan doen in Roermond of hoe makkelijk is het om met de fiets Roermond te bezoeken?

Hopelijk inspireren de video’s blogs op deze pagina jou om een bezoek aan Roermond te brengen.

Heerlijk een dagje op het water!

Dat kan gewoon in Roermond. Lekker aanleggen in de stad of bij een steiger.
Geniet volop in Roermond!

Wateractiviteiten in Roermond

Gezellig samen een dagje naar Roermond!
Shoppen bij de weekmarkt (iedere woensdag en zaterdag) en winkels in de historisch binnenstad. Én natuurlijk tussendoor bourgondisch genieten!

Activiteiten in Roermond

Roermond👄

Caroline en haar mannen (2 zoons van 13 en 15 jaar oud) zijn in augustus 2020 een weekend in Roermond geweest , ze zijn aangenaam verrast over hoe mooi en veelzijdig de stad wel niet is!

“In Roermond kan je natuurlijk ook lekker eten, er is keuze te over aan gezellige terrasjes en heerlijke plekjes. Maar hoe kies je nu tussen al deze restaurantjes? Wij waren er maar een weekend en konden er dus maar enkele verkennen, maar die waren zeker een aanrader!”

Lees de blog

Wij zijn het roerend eens: in Roermond moet je zijn!

Twee vriendinnen, Monique & Sandra, hebben in juni 2020 een paar dagen verbleven in Roermond.

“Na de heerlijke boottrip beginnen we vol goede moed aan de monumentenroute. We zijn benieuwd hoe ver we komen, jij ook? We doen doorgaans de hele dag over willekeurig welke route en ook hier in Roermond is dat niet anders. O niet omdat we perse verdwalen hoor, maar wel omdat we te veel moois zien.”

Lees de blog

Tips van een local: must visits Roermond

Iben van de Beek woont al meer dan dertig jaar en Roermond en geeft je tips over wat je beslist moet bezoeken wanneer je in Roermond bent. “Roermond geniet de laatste jaren vooral bekendheid door het succesvolle Designer Outlet Center dat miljoenen bezoekers per jaar trekt. Hierdoor zou je als bezoeker bijna vergeten dat dit historische stadje aan de Maas nog veel meer te bieden heeft. In de charmante binnenstad vind je fijne slaapadresjes, goede horeca, leuke shops en… ook aan de Maasplassen is het er goed toeven.”

Lees de blog

Warm welkom, tijdens een weekend in Roermond

Esmeralda en haar gezin bezochten in november 2019 Midden-Limburg voor een weekendje Roermond.

“Het bleek een verrassend gezellige, historische stad waar veel te doen en te zien is. Van een stadswandeling tot een avontuurlijk potje golfen en van shoppen tot een zonnige rondvaart: het kan hier allemaal. Lees in onze blog hoe we een heel weekend genoten met een zachte G in Roermond.”

Lees de blog

Ontdek de leukste hotspots in Roermond met het hele gezin

In november 2019 bezochten Janske en haar gezin het Limburgse Roermond. In dat weekend startte ROERMONDVOL licht met de sfeervolle ‘Lights on Parade’.

“Tijdens het super leuke weekend ontdekten we de pareltjes van de stad in de sfeervolle verlichte stad. We sliepen als roosjes in een luxe familiekamer in Grand Hotel Valies en beleefden veel nieuwe avonturen. Wat hebben we genoten en veel moois kunnen ontdekken in Roermond!”

Lees de blog

Roermond, meer dan alleen de Designer Outlet

Jose en haar vriendin bezochten Roermond in december 2019 en gingen onder andere naar het event RoermondVOL samen aan tafel!

“Roermond is een prachtige stad, waar heel veel te beleven valt. Er hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer. Op culinair- en cultureel gebied heeft het genoeg te bieden. Wij hebben ons er enorm vermaakt en kwamen zelfs nog tijd te kort.”

Lees de blog