Pierre Lommen Linnen speciaalzaak

Een modern en gespecialiseerde winkel in bed, bad, tafel en keuken linnen.

Adresgegevens

Brugstraat 16
6041ER
Bezoek onze website

Pierre Lommen Linnen speciaalzaak

Brugstraat 16

Pierre Lommen is geboren in Roermond. Toen hij op zijn 4e wees werd, ving de familie Dreesman (van Vroom & Dreesman V&D) hem op in Nijmegen. Hierdoor leerde hij al vroeg het vak ‘verkoop’. In 1919 opende Pierre Lommen in de Roermondse Neerstraat zijn ‘Magazijn van manufacturen’ waar hij o.a. wiegen, luiermanden, lingerie en fantasiegoederen verkocht. Dit werd later uitgebreid naar gordijnen, matrassen, bedden en linnengoed.

Pierre Lommen Linnenspeciaalzaak Roermond

Bisdom

Pierre Lommen had zeven kinderen. Omdat hij geld had geleend van het bisdom (om een pand te kopen op de Steenweg 21) moest één van zijn zeven kinderen priester worden. De opa van Daniëlle (hij heette ook Pierre) werd toen naar de priesterschool gestuurd, maar was hier niet geschikt voor. Hij had namelijk zijn toekomstige vrouw, Lenie, ontmoet.

Lommen Linnenspeciaalzaak Roermond

'De boer op'

Tegelijkertijd was Daniëlle’s opa in de crisisjaren nodig om zijn vader te helpen. Hij werd ‘de boer op’ gestuurd, omdat er geld binnen moest komen. Opa ging met een koffertje naar de mensen thuis, hij leverde stoffen en nam maten op. Jassen en lakens werden op maat gemaakt en naast stoffen had hij ook knopen en ritssluitingen bij zich. Opa werd goed verwend bij de boerengezinnen, zo ging hij nooit met een lege maag naar huis.

Foto: Daniëlle Lommen en haar overgrootvader Pierre.

Lommen Linnenspeciaalzaak Roermond

Opgroeien in de winkel

In maart 2018 nam achterkleindochter Daniëlle Lommen de linnenspeciaalzaak over. Van vroeger uit is de zaak in Roermond en daar moet de zaak volgens Daniëlle ook blijven. Roermond is Daniëlle’s geboortestad. Ze is in de winkel opgegroeid, vanuit de middelbare school ging ze vaak rechtstreeks naar de zaak op de Steenweg, waar haar vader, tante en oma dagelijks aanwezig waren. In de kelder maakte ze haar huiswerk. Op zaterdag leverde ze als het druk was hand- en spandiensten. Haar oma nam haar dan ’s middags mee naar In de Kroon.

Lommen Linnenspeciaalzaak Roermond

Kwaliteit

In 2008 werd het pand op de Steenweg verhuurd en opende haar vader een zaak in bedden en matrassen op de Neerstraat, die geopend was t/m 2010. Haar tante opende de linnenspeciaalzaak op de Brugstraat, die Daniëlle in 2018 heeft overgenomen.
Daniëlle vindt het klantencontact het leukste aan haar werk. Ze maakt tijd voor de klant en goed advies. Ze laat klanten de stoffen voelen en producten testen. Ze kan genieten als ze een gezellig gesprek heeft met een klant. Omdat ze alleen in de zaak staat hebben de klanten een vertrouwd gezicht.
Lommen verkoopt alleen kwaliteitsproducten. Zachte, duurzame stoffen, die lang mee gaan. Dat heeft ze van opa meegekregen, die altijd zei: “goedkoop is duurkoop”. Goedkoop is tegenwoordig overal te koop. Kwaliteit is moeilijker te vinden.

Lommen Linnen speciaalzaak Roermond Brugstraat

Online shop

Daarnaast heeft ze de online verkoop opgestart met een eigen website en webshop. Dit is de ideale combinatie, omdat ze zo de hele dag afwisselend bezig is; klantcontact, etaleren, online verkopen, het contact met de leveranciers, bezoeken van mensen die moeilijk ter been zijn en een groep studenten voert nu een onderzoek voor haar uit.

Roermond Lommen Linnenspeciaalzaak