building

Talent in Roermond

Al sinds de Middeleeuwen staat de passer symbool voor architectuur. Daarom maakte de Limburgse ontwerper Maurice Mentjens een enorme passer, voor het Cuypershuis. Als eerbetoon aan de beroemde Roermondse architect, en aan de vele designers en architecten die door de eeuwen heen in Roermond woonden en werkten.
Cuypershuis Roermond

Ook tegenwoordig barst Roermond van het talent. Zo is elke twee jaar in het Cuypershuis een expositie te zien van de winnaar van de Harrie Tillieprijs, voor een veelbelovende jonge interieurvormgever. De prijs is vernoemd naar een oud-conservator van het museum.
De eerste winnaar, in 2003, was Ted Noten. Zijn werk is ook te bewonderen in het Rijksmuseum, in het Metropolitan Museum of Art in New York en het Londense Victoria & Albert Museum.

Ook het werk van winnaars van latere edities is te vinden in grote collecties. Neem bijvoorbeeld het werk van Studio Makkink & Bey, dat je in Museum Boijmans van Beuningen tegenkomt. Of de beelden en installaties van Joep Van Lieshout, die in het Kröller-Müller Museum te zien zijn. Of de lampen en meubels van Sabine Marcelis die je in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs kunt tegenkomen.

Ontdek meer over ontwerpstad Roermond

Alles over de 20 locaties