Roermondjes, full of stories

Ontdek de verrassende verhalen van Roermond! De cultuur, de geschiedenis en de bruisende stad.
Ga je naar Roermond toe? Dan kun je die verhalen ontdekken op twintig plekken in de binnenstad, aan de hand van de Roermondjes-app, in je eigen tempo. De route kun je zelf uitstippelen. Scan de gehele bordjes met je telefoon en er gaat een wereld voor je open.
Wil je alvast een voorproefje van de verhalen? Dat kan hier, online.

Entdecken Sie hier die Roermond Geschichten auf Deutsch

Roermondjes-app

Wil je voorbereid op stap naar Roermond? Download dan de Roermondjes-app thuis via de Google Play Store of Apple Store. Op de kaart zie je waar je de twintig bordjes in de stad kunt vinden. Wil je je route rustig uitstippelen in Roermond zelf? Dat kan op de wel heel speciale mondjes-banken die vindt op de looproutes de stad in. We wensen je veel plezier in Roermond!

Download de Roermondjes-app voor Android

Download de Roermondjes-app voor IOS

Mondjes-banken

Stippel rustig je route uit op de mondjes-banken of lees juist zitten op de bank de verhalen van Roermond. De bankjes zijn te vinden op het Kloosterwandplein, de Neerstraat (ter hoogte van de bibliotheek/Historiehuis) en op het Kazerneplein (tussen de binnenstad en het Designer Outlet Roermond). Op de banken vind je de kaart terug met hierop alle locaties van de 20 bordjes én ook de qr-code waarmee je de app kunt downloaden.

De Limburgse kunstenaar Patrick Kusters heeft speciaal voor dit project de kunstzinnige banken in de vorm van een mond ontworpen. “Ik hoop dat de bankjes uitnodigen als startpunt om de route te beleven. Dat ze intensief gebruikt gaan worden als zitobjecten en dat er veel verkeringen op beginnen en huwelijksaanzoeken op worden gedaan,” aldus Kusters.

Kaart

Bekijk hier de kaart met alle locaties in Roermond.

Klik hier voor de PDF

Meer over Roermond

De stad Roermond heeft een rijke historie. In het centrum vind je tussen de winkels, cafés en restaurants daardoor diverse historische gebouwen en monumenten. Onze stad ligt aan het water van de Roer en de Maas, waardoor je op of aan het water ook van alles kunt ondernemen, bijv. een rondvaart.