Webcam Roermond

Bekijk Roermond live day & night! Geniet van de livestream met prachtige uitzichten op onze stad van bovenaf. De webcam geeft live beelden weer van o.a. de Maas, Maasplassen, de diverse jachthavenscampings, de Maasbrug & Marina Oolderhuuske. De webcam zoomt in op herkenbare locaties: de Sint-Christoffelkathedraal en de Munsterkerk.

De webcam is bevestigd op de TV toren van Roermond, het hoogste punt van Midden-Limburg. De webcam is een initiatief van ICT bedrijf Toren 7.

Livestream Roermond

Webcam vanaf de ECI Roermond met zicht op de TV-toren

TV-toren in het licht!

Sinds september 2021 wordt de TV-toren in Roermond verlicht. 36 Ledlampen verlichten de voet van de toren, de open bordessen op 100 meter hoogte en de mast van 110 tot 160 meter. De TV-toren kun je vanuit diverse locaties in de stad makkelijk spotten, bijv. bij de ECI, in Ool, Herten, fietspad Roerdal en uiteraard vanaf het water. Live meekijken kan natuurlijk!

Tijdens feestdagen (Carnaval, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Pasen) en bijzondere gebeurtenissen (Halloween, Valentijnsdag) wordt de toren verlicht vanaf zonsondergang tot 1 uur ’s nachts. De TV-toren krijgt dan toepasselijke kleuren bijvoorbeeld ook op de volgende dagen:

  • Februari: Vastelaovend
  • 27 april Koningsdag
  • 5 mei Bevrijdingsdag
Volledige planning licht TV-toren Roermond
TV toren Roermond

Feitjes TV-toren Roermond

  • De telecom- & datatoren is in gebruik sinds 1957 en is in de afgelopen jaren gebruikt als radio- en televisietoren.
  • De zendmast is 157 meter hoog.
  • In de telecom- & datatoren van Roermond zit het datacenter van Toren7-DC gehuisvest.

Meest gestelde vragen

Waar webcam Roermond?

In Roermond zijn er webcams op de TV-toren in Roermond, het Stadhuis aan de Markt in Roermond en op de ECI Cultuurfabriek.

Gratis Roermond webcam kijken?

Je kunt hier gratis live kijken naar de webcam in Roermond.

Waar Toren7 webcam Roermond?

De webcams van Toren7 staan op de TV-toren in Roermond en ECI Cultuurfabriek. Je kunt hier live mee kijken.

Welke kleuren licht TV-toren Roermond?

Op feestdagen en tijdens speciale dagen en gebeurtenissen krijgt de TV-toren in Roermond een passende kleur. Check hier de kleuren van de TV-toren in Roermond.