Sinterklaas in Roermond

Jaarlijks komst Sinterklaas, de Pieten, zijn paard en stoomboot naar Roermond om samen met de bezoekers een gezellig feestje te vieren. De Sint komt met zijn stoomboot aan bij de Roerkade. Vanuit hier gaat hij in een bonte optocht compleet met Pietenfanfare door het centrum van Roermond op weg naar het Munsterplein.

De Sinterklaasintocht aan de Roerkade in Roermond start zondag 17 november 2024 om 14.00 uur en eindigt rond 15.30 uur op het Munsterplein.

Sinterklaas intocht Roermond

Sinterklaas intochten gemeente Roermond

Sinterklaas en de Pieten maken er niet alleen een feestje van in het centrum van Roermond. Het feestje van Sinterklaas gaat door in de wijken verspreid door de gemeente Roermond, de data van 2024 worden z.s.m. bekend gemaakt:

  • Zondag XX november vanaf 12.30 uur – Sinterklaasintocht Herten, vanaf het surfstrand aan de Broekstraat naar de Ooleander.
  • Zondag XX november 14.00 – Sinterklaasintocht Centrum, Roerkade naar Munsterplein
  • Zondag XX november vanaf 14.08  uur – Sinterklaasintocht Swalmen, vanaf het Station naar de Mert
  • Woensdag XX november 15.00 uur – Sinterklaasintocht Kemp, Javastraat
  • Zondag XX november vanaf 12.00 uur – Sinterklaasintocht Leeuwen, Geweun Meneerkens
  • Zondag XX november vanaf 13.30 uur – Sinterklaasintocht Asselt
  • Zondag XX november vanaf 15.30 uur – Sinterklaasintocht Boukoul,  De Riet /  Boven Boukoul
Sinterklaas Roermond 2023

ROERMONDVOL Licht route✨

Geniet van de ROERMONDVOL Licht route door de sfeervol verlichte straten van onze binnenstad met als hoogtepunt een unieke & hartverwarmende videoshow op het Stadhuis.

✨ Op het Stadhuis start dagelijks om 16.45 uur de videoshow “Once upon a time… a love story in the sky” 💖 (ongeveer 5 min.) met geluid die zich elk half uur herhaalt (t/m 7 januari 2024). De laatste show is om 21.15 uur.
✨ Ook onderdeel van de route zijn de feestelijke projecties die vanaf 16.00 uur continue tot 0.00 uur op de Steenen Brug aan de Roerkade en op het Stationsplein te zien zijn (zonder muziek).
✨ Maak beslist tijdens de route ook een memorabele foto met de diverse verlichte XXL fotospots die verspreid door de binnenstad staan.
✨ De ROERMONDVOL Licht route is gratis.

Alles over de ROERMONDVOL Licht route
Foto hotspots Roermond

Sfeervol shoppen voor de feestdagen 🎁

Struin door de sfeervolle straten van de Roermondse binnenstad op zoek naar een uniek en verrassend cadeau voor vrienden, familie, je gezin of jezelf. Doe je inkopen voor dit feestelijke seizoen in Roermond en scoor niet alleen een origineel cadeau, maar steun hiermee ook de lokale ondernemers. De binnenstadondernemers staan voor je klaar met deskundig advies en bijzondere producten en lekkernijen. Met 140 speciaalzaken en boetiekjes op loopafstand van elkaar vind je beslist iets leuks.

Ontdek onze feestdagen gift guide voor jong én oud
Shoppen Roermond kerst

Meest gestelde vragen

Wanneer is de Sinterklaas intocht in Roermond?

De Sinterklaasintocht in het centrum van Roermond is de zondag na de landelijke intocht. In 2024 is dat op zondag 17 november.

Wanneer is de Sinterklaas intocht in Roermond 2024?

De Sinterklaas intocht in de binnenstad van Roermond in 2024 is op zondag 17 november.

Waar is de Sinterklaas intocht in Roermond?

De Sinterklaas optocht in Roermond begint op de Roerkade. Vanuit hier gaan de Sint en Pieten in een bonte optocht door het centrum (via o.a. de Markt) naar het Munsterplein.