The Passion 2021 route in Roermond

Loop in de voetsporen van de cast van The Passion 2021 en ontdek onze stad Roermond… Heb jij ook zo genoten van The Passion en de mooie opnamen in Roermond? Wij hebben de locaties in Roermond, waar gefilmd is, voor je op een rij gezet. Ontdek op de plattegrond alle locaties van The Passion in Roermond. Je kunt daarmee zelf je eigen route samen stellen!

  • Scroll vooral verder en ontdek meer over de locaties incl. foto’s.
The Passion 2021 Roermond

The Passion in Roermond: stel je eigen route samen!

TheaterHotel de Oranjerie

Kloosterwandplein 12-16

Banketbakkerij Lunchroom In De Kroon

Hamstraat 3

Fritessalon Remunj

Zwartbroekstraat 13

Munsterplein

Munsterplein

Munsterkerk

Munsterplein

Sint-Christoffelkathedraal

Markt / Grote Kerkstraat

Kiosk Roermond

Munsterplein

Beeld Pierre Cuypers

Munsterplein

Designer Outlet Roermond

Stadsweide 2

Markt Roermond

Markt

Stadhuis & Carillon

Markt 31

Stenen Brug

Maria Theresia Brug

Roerkade

Roerkade

Voorstad St. Jacob

Voorstad St. Jacob

Teekenschool

Godsweerdersingel 77

VVV winkel Roermond

Markt 17

Rattentoren

Grote Kerkstraat 19

Cuypershuis

Cuypershuis

Sluis Roermond

Sluis Roermond

Grote Kerkstraat

Grote Kerkstraat

De passage

Heilige Hart Kerk

Monseigneur Driessenstraat 2

Minderbroederskerk

Minderbroederssingel 15G

Munsterplein & Munsterkerk

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met het Munsterplein. Dit plein was het decor rondom het podium van The Passion.

De prachtige kerk op het Munsterplein is de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk. Deze kerk staat al meer dan 800 jaar in het centrum van Roermond. Onze tip: loop een rondje om de Munsterkerk en ontdek dat de kerk meerdere fotogenieke kanten heeft: de abdijtuin met een speciale bank met beelden van Graaf Gerard en zijn vrouw Margaretha (hun dubbelpraalgraf staat voor het hoofdaltaar in de Munsterkerk) en de achterzijde met de fontein.

Voor de kerk, midden op het plein, staat de prachtige (muziek)Kiosk ontworpen door Roermondse architect Pierre Cuypers. Een beeld van deze architect staat op het plein rechts naast de kerk bij de abdijtuin.

Alles over de Munsterkerk
Munsterplein Roermond

Markt & Sint-Christoffelkathedraal

De processie met het grote, lichtgevende kruis trok van de Markt in Roermond naar het Munsterplein via de shopstraten Varkensmarkt en Steenweg.

De prachtige Sint-Christoffelkathedraal (Roermond is de Bisschopstad van Limburg) op de Markt valt natuurlijk meteen op. Bijzonder in deze kerk zijn o.a. de bisschopszetel, het orgel, diverse grafstenen en kleurrijke glas-in-lood ramen. Op de kathedraal staat een groot, gouden beeld van Sint-Christoffel met Christus op zijn schouder.

Ook hier raden wij je aan om een rondje om de kerk te lopen: ontdek de laatste stadstoren van Roermond en hoe dichtbij de Roerkade ligt.

Meer over de Sint-Christoffelkathedraal
Bezoek Roerkade Roermond

Grote Kerkstraat, Rattentoren & passage

  • Tijdens The Passion zong Freek Bartels (in de rol van Jezus) in de passage het liedje ‘Laat me niet alleen’ >> video

De passage verbindt de binnenstad met het Designer Outlet Roermond (3 minuten lopen). In de passage heeft één wand een prachtige animatie van de Roermondse skyline en alle kenmerkende gebouwen. Een animerend “mond-poppetje” loopt met je mee.

Als je via de passage (tunnel onder de weg) naar de stad loopt, zie je als je boven komt meteen de hoge Sint-Christoffelkathedraal. Je bent dan in de Grote Kerkstraat, via deze straat loop je binnen 1 minuut naar de Markt in Roermond.

Achter de Sint-Christoffelkathedraal ligt de laatste stadstoren, van de voormalige stadsmuur, die nog te zien is in Roermond: de Rattentoren (Grote Kerkstraat 19).

The Passion Roermond

Voorstad, Roerkade & Stenen Brug

  • Na de introductie op het Munsterplein, waren dit de eerste locaties die te zien waren in The Passion, Jezus komt hier met zijn discipelen bij elkaar >>video

Als je vanaf de Roerkade (stadzijde) de Maria Theresia Brug(Stenen Brug) over loopt kom je in de Voorstad St. Jacob. Kenmerkend in de Voorstad zijn diverse 19e eeuwse panden met zadeldak, veel panden zijn een Rijksmonument.

De Stenen Brug is ook een Rijksmonument en staat er al bijna 250 jaar met de kenmerkende 4 bogen. Vanaf de Stenen Brug heb je een uniek uitzicht op de Roer, de Roerkade met de Sint-Christoffel Kathedraal op de achtergrond en de mooie huizenrij van de Voorstad.

Vanaf de Roer vaar je zo naar de Maas. En andersom natuurlijk ook, je vaart zo de stad in, waar je bij de Roerkade kunt aanmeren. Bij de Roerkade is het heerlijk toeven aan het water bij de gezellige restaurants en cafés (als ze geopend zijn). Grenzen aan de Roerkade liggen de winkelstraten en centrum van Roermond.

Ontdek de Voorstad, Roerkade & Stenen Brug
The Passion 2021 Roermond

Teekenschool

  • Tijdens The Passion zong de cast in het trappenhuis van de Teekenschool het liedje ‘Blauwe Dag’ >> video

De Teekenschool in Roermond is ontworpen door (vader) Pierre en (zoon) Jos Cuypers in 1905. Opvallend in dit Rijksmonument is het mooie trappenhuis (zie foto) die diverse kunst- en ambacht technieken toont.

De Teekenschool is alleen te bezoeken op afspraak en o.l.v. een VVV-stadsgids. Informeer naar de mogelijkheden (als de coronamaatregelen versoepeld zijn) bij de VVV-winkel op de Markt in Roermond.

Ontdek de Teekenschool
The Passion 2021 cast Roermond

Andere locaties

Naast bovenstaande locaties heeft The Passion in Roermond ook opnamen gemaakt:

Tijdens eerdere edities van The Passion trok de processie met het grote, lichtgevende kruis door de hele stad. In Roermond had het kruis een meer bescheiden rol en waren er 12 replicakruizen verspreid door de stad geplaatst. Opnamen daarvan waren o.a. bij de Minderbroederskerk en bij de Heilige Hartkerk nabij het Laurentius Ziekenhuis.

The Passion Roermond

Kijk hier online The Passion terug.

The Passion is een productie van KRO-NCRV en Mediawater.
Foto’s: KRO-NCRV, fotograaf Sander Mulkens, Nathan Reinds en Floris Heuer.

The Passion Roermond Munsterplein

Compleet uitje!

Wil je jouw uitje naar Roermond compleet maken?
Ontdek hieronder onze tips die jouw bezoek aan Roermond compleet maken!

Met de fiets naar Roermond

Alles over de fietsenstallingen in Roermond en de leukste fietsenroutes.