Reizen met het OV naar Roermond

Reizen van en naar Roermond kan eenvoudig met het openbaar vervoer. Vanaf het station en het naastgelegen busstation vertrekken veel treinen en bussen.
Vanuit het station of busstation kun je de binnenstad eenvoudig te voet bereiken. De gehele binnenstad is compact, waardoor alles op loopafstand van elkaar is.

Mocht je iets willen bezoeken dat net buiten de binnenstad gelegen is, dan kun je gebruik maken van de OV fiets. Deze OV fiets kun je hier in de fietsenstalling bij het Station. Vanaf hier kun je dus eenvoudig met de fiets je reis vervolgen.

Met de trein naar Roermond

Vanuit het station rijden intercity’s van de NS. Deze intercity’s vormen directe verbindingen met steden als Heerlen, Maastricht, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. 4 keer per uur gaat er een trein naar Amsterdam, 2 keer per uur naar Heerlen en 2 keer per uur naar Maastricht.

Naast de Intercity’s van de NS rijden er ook treinen stoptreinen van Arriva. Deze rijden op de Maaslijn Roermond – Nijmegen en op het traject tussen Roermond en Maastricht Randwyck. Met deze stoptreinen zijn ook de tussenliggende stations eenvoudig te bereiken.

Met de bus naar Roermond

Het busstation ligt direct naast het treinstation. Vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Deze bussen verbinden Roermond met de omliggende dorpen en steden als Venlo en Weert. Zo kom je eenvoudig en snel op de plek van bestemming in de omgeving van Roermond.

Naast de normale buslijnen kun je ook van en naar Roermond reizen met de Flixbus. Met de bus kun je vanuit Roermond 34 andere steden bereiken. Naast nationale steden als Amsterdam, Den haag en Utrecht kun je met deze ook naar Roermond vanuit internationale steden als Brussel, Dusseldorf, Frankfurt, Dortmund, Luik en Parijs.
De Flixbus in Roermond vertrekt vanaf halte I.

Plan je reis

Plan je reis van tevoren zodat je precies weet hoe je waar kunt komen.
Check de dag voor vertrek nogmaals je route, zodat je zeker weet dat er geen geplande wijzigingen zijn in de dienstregeling.

Plan je reis via:
9292
NS
Arriva

Shoppen in der Innenstadt von Roermond

Alles über das Einkaufen in Roermond! Lernen Sie das Einkaufscenter von Roermond kennen.

Aktivitäten in Roermond

Entdecken Sie unsere Tipps in Roermond! Wir zeigen Ihnen gerne auf, welche Aktivitäten auf Sie waren.

Veranstaltungen Roermond

Es gibt nur einen Weg, um wirklich zu verstehen, was Roermond so besonders macht: Erleben Sie es…