Wegwerkzaamheden in Roermond

In Roermond vinden op verschillende locaties wegwerkzaamheden plaats. Voor bezoekers aan de stad Roermond is verkeershinder onvermijdelijk. Wij helpen je echter graag voorbereid op weg te gaan, zodat je toch zo min mogelijk hinder ervaart als je naar onze stad komt. Scroll verder voor de actuele werkzaamheden, informatie over parkeren, alternatieve vervoersmiddelen en tips voor op de drukkere dagen.

Slim op reis naar binnenstad Roermond zomer 2024

Bezoek jij Roermond tussen 5 juli en 19 augustus? Houd dan rekening met de sluiting van de Roertunnel en Tunnel Swalmen op de A73. Check hieronder onze alternatieve vervoertips en actuele route.

  • 10-26 juli (tot 21.00 uur) tunnel richting het noorden (Venlo) gesloten
  • 26 (vanaf 21.00 uur) t/m 31 juli (06.00 uur) beide tunnels gesloten
  • 31 juli (vanaf 06.00 uur) t/m 14 augustus (21.00 uur) tunnel richting het zuiden (Maastricht) gesloten
  • 14 (vanaf 21.00 uur) t/m 19 augustus (06.00 uur) beide tunnels gesloten

Kom met de fiets
In het centrum van Roermond kun je jouw fiets gratis stallen bij de bewaakte fietsenstallingen, handige fietsenrekken verspreid door de stad of parkeer je fiets bij het Station. Check hier in met je OV-chipkaart (elke eerste 24 uur stal je gratis).
🚲 Met de fiets naar Roermond

Pak de trein of bus
Begin ontspannen aan je dagje uit naar Roermond en pak de trein of bus! Je komt dan aan in hartje stad en staat binnen 1 minuut lopen in het centrum van Roermond.
🚂 Plan hier je bezoek

🚗Auto + voordelig parkeren
Kom je toch met de auto? In Roermond is het mogelijk om de hele dag te parkeren voor 4 euro! Parkeer je auto in de overdekte + bewaakte parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein (Maashaven 144). Koop een speciaal uitrijkaartje €4 bij één van de officiële verkooppunten en geniet van jouw dagje uit in Roermond.

Actuele sluitingen van de tunnels

Parkeren in Roermond

Waar kun je het beste parkeren in Roermond? Vanuit thuis kun je alvast bekijken wat voor jou de handigste parkeergarage of parkeerterrein is om de auto neer te zetten. In ons centrum word je via het parkeerverwijssysteem gewezen op vrije parkeerplekken. De borden boven de weg geven de richting van de parkeerplekken aan en het actuele aantal vrije plekken. Zo zie je heel handig meteen of er plaats is of niet.

Parkeermogelijkheden in Roermond
Stationsplein Roermond

Pak de fiets

Laat je auto staan en kies ervoor om met de fiets naar Roermond te komen. Zo zul je ook een stuk minder snel last hebben van werkzaamheden in Roermond. In de binnenstad zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om je fiets neer te zetten in een fietsenrek of in een bewaakte fietsenstalling. De fietsenrekken staan verspreid door de stad op verschillende plekken.

Met de fiets naar Roermond

Met de bus of trein naar Roermond

Kom je met de trein of met de bus naar Roermond, dan stap je uit midden in het centrum van Roermond en loop je zo de stad in. De bus zal altijd rekening houden met werkzaamheden in Roermond en met de trein zul je er niet eens mee te maken krijgen.

Plan je reis

Drukke dagen

Op Nederlandse, Duitse en Belgische feestdagen verwachten wij altijd meer bezoekers in Roermond dan op andere dagen. Om drukte op de weg te vermijden, raden we je aan om de fiets te pakken of om met het openbaar vervoer te reizen.

Overzicht van de feestdagen
Shopping in Roermond

Shoppen in der Innenstadt von Roermond

Alles über das Einkaufen in Roermond! Lernen Sie das Einkaufscenter von Roermond kennen.

Essen und Trinken in Roermond

Erleben Sie den burgundischen Lebensstil in Roermond!

Veranstaltungen Roermond

Es gibt nur einen Weg, um wirklich zu verstehen, was Roermond so besonders macht: Erleben Sie es…

Sehenswürdigkeiten in Roermond

Entdecken Sie die Sehenswürdigkeiten in Roermond.

Aktivitäten in Roermond

Alle Infos für einen Tagesausflug nach Roermond!

Übernachtungen in Roermond

Entdecken Sie die vielfältigen Unterkunftsmöglichkeiten in Roermond.