Instagram hotspots in Roermond

In Roermond hebben we een aantal fantastische selfie spots én fotogenieke locaties.
Tijdens jouw bezoek aan Roermond is het zeker de moeite waard om op deze plekken een foto / selfie te maken. Het is eigenlijk de perfecte souvenir van jouw bezoek aan onze stad: een leuke herinnering voor in een fotoboek of voor op social media!

  •  TIP: Als je de foto plaatst op social media tag ons en gebruik de #WeAreRoermond. Wie weet reposten wij jouw foto op ons account @WeAreRoermond of hier op deze pagina!

#Stationsplein

Wie kent het kunstwerk ROER💋op het Stationsplein niet? Als je vanuit het Station de stad in loopt is dit een niet te missen kans voor een leuke foto. Het is een van de bekendere hotspot in de stad. Op het Stationsplein zijn ook tevens bruisende terrassen te vinden.

Stationsplein Roermond selfie

Selfiehotspot Munsterkerk Roermond

#Munsterplein

Het Munsterplein ligt echt in hartje Roermond, het is omringd met sfeervolle terrassen en leuke winkels.
Op het Munsterplein is het zeker even de moeite waard om een mooie foto te maken voor of zelfs in de Munsterkerk.
Deze kerk staat al 800 jaar in Roermond.

  • TIP: Loop even een letterlijk rondje om de kerk heen, de kerk is van alle zijdes fotogeniek.

#KioskRoermond

We blijven nog even dicht in de buurt van het Munsterplein, hier staat namelijk een hele mooie Kiosk. Deze ziet er ’s zomers met de bloemen extra vrolijk uit en ’s winters met de sfeerverlichting extra magisch.

Selfiespot Roermond Kiosk

#MarktRoermond

Leuke horeca plekjes op een historische locatie: mooie en aparte gevels, het Stadhuis met Carillon en de Sint-Christoffelkathedraal. Allen een mooie achtergrond voor jouw selfie / foto.

Selfiehotspot Kathedraal

#SintChristoffelKathedraal

Mooi monumentale kerk waarin de zetel van de bisschop staat, gelegen aan de Markt in Roermond. Vanaf de Markt en Roerkade heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal. Vanuit diverse winkelstraten zijn er mooie doorkijkjes met de kathedraal op de achtergrond.

  •  TIP: De kathedraal is van binnen ook fotogeniek, bijv. de kleurrijke glas-in-lood ramen.
    Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad en omgeving.

#Roerkade

Op de Roerkade heb je een mooi uitzicht over de rivier de Roer en Voorstad St. Jacob. Loop naast de kade en volg de stroming van de Roer richting de Maas en kijk dan vooral even achterom en klik: jij op de foto met de Stenen Brug.

#VoorstadStJacob en #StenenBrug

Loop over de Stenen Brug naar de Voorstad St. Jacob: een sfeervol stadsdeel met prachtige huizen en Rijksmonumenten. Vanaf deze kant van de rivier heb je een mooi uitzicht op de bruisende cafés en restaurants op de Roerkade en de hoge Sint-Christoffelkathedraal.

Vanaf de brug heb je een prachtig zicht op de zowel de Roerkade en Sint-Christoffelkathedraal en de Voorstad. Op de brug zelf kun je ook erg leuke foto’s maken. ’s Zomer is de brug versierd met bloemen en in de winter met sfeerverlichting.

Roerkade Roermond selfie

#FlowerSeason

In de lente en zomer zorgen de bloemen voor extra kleur in het centrum van Roermond. Mooie torens op de pleinen, bloemen hangend aan lantaarnpalen, gevels en Kiosk, maar bijvoorbeeld ook bloempotten op de Stenen Brug.

#ROERMONDVOL LICHT

Sfeer, sfeer en nog meer sfeer…..

De verlichting zorgt in de wintermaanden voor extra sfeer in onze stad. Diverse guirlandes met verlichting hangen hoog boven de winkelstraten in de hele stad. Extra speciaal zijn het rode mondje en de Roermondse skyline (herken jij de gebouwen?) die bovenop enkele guirlandes zijn geplaatst. Sprookjesachtig zijn de Kiosk + verlichting rondom het Munsterplein en de verlichting op de Stenen Brug.
Verspreid door de stad staan metershoge lichtobjecten bijv. een cadeau, rode mondjes en een kerstboom. Ontdek ze in Roermond (ze wisselen elk jaar van plek), maak vooral een selfie en plaats deze op jouw socials met de #WeAreRoermond 😉

Meer over ROERMONDVOL Licht
XXL Fotospots Roermond winter

#Reuzenrad en kerstboom

Tijdens de winterperiode staat er in bij Designer Outlet Roermond een gigantisch reuzenrad. Tijdens het ritje in het reuzenrad heb je een uniek uitzicht over de hele stad Roermond en het Outlet, die beide tijdens de koudere maanden mooi verlicht zijn.

Ook de metershoge verlichte kerstboom bij het Outlet is natuurlijk perfect voor een selfie / foto.

Reuzenrad Roermond

#RoermondBankjes

Er staan nog meer Roermond-bankjes in de stad, ideaal om even bij te komen tijdens je bezoek in Roermond. Waar die bankjes staan, zie je op onderstaande plattegrond. Bekijk de plattegrond voor alle foto en selfiespots van Roermond.

Ook leuk voor jou?

Shoppen voor generatie Z

Dé shoptips voor generatie Z in Roermond.

Roermond voor GEN Z

Ontdek alle hotspots voor generatie Z!

Veranstaltungen Roermond

Es gibt nur einen Weg, um wirklich zu verstehen, was Roermond so besonders macht: Erleben Sie es…

Gezellige terrasjes in Roermond

Strijk neer op een terrasje aan het water, historisch plein of op een bruisend plein!

Alle Instagram hotspots in Roermond in één plattegrond

RoerMOND bankje

Neerstraat 13

RoerMONDS bankje

Kazerneplein

RoerMONDS bankje

Kloosterwandstraat

#Munsterplein

Munsterplein

#Stationsplein

Stationsplein

#Markt

Markt

#Roerkade

Roerkade

#VoorstadStJacob

VoorstadStJacob

#Stenenbrug

Stenen brug

#DesignerOutletRoermond

Stadsweide

#KioskRoermond

Munsterplein

#SintChristoffelkathedraal

#StadhuisRoermond

#AbdijtuinRoermond