Verder leren in de regio

Voortgezet onderwijs in Roermond

Heeft je kind het basisonderwijs afgerond? Dan is er ook voor het voortgezet onderwijs in Roermond voldoende keuze. In Roermond en omstreken heb je namelijk diverse middelbare scholen die voor ieder kind én ieder niveau passend onderwijs bieden. Ook ben je in Roermond aan het juiste adres voor vernieuwende onderwijsmethodes voor het voortgezet onderwijs. Hebben we je interesse gewekt en ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder en ontmoet de lokale middelbare scholen.

Ontdek het voortgezet onderwijs

Met plezier leren bij BC Broekhin

BC Broekhin is al jaar en dag een begrip in Roermond en omstreken. Vele ouders in de regio hebben kinderen op BC Broekhin zitten én zijn zelf ook leerling geweest op deze lokale school. Je kunt hier voor vrijwel alle onderwijsniveaus terecht. Van vmbo-t PLUS klassen en kansklassen tot aan tweetalig vwo onderwijs, bij BC Broekhin zit jouw kant op de juiste plek. Bij deze Roermondse school steken ze écht veel tijd in het leren kennen van de leerlingen. Zo starten ze ieder schooljaar met een startweek en blijven ouders en docenten continu in gesprek. Dankzij de vele faciliteiten zoals vier grote gymzalen, twee grote sportvelden, verharde velden en een uitgebreid overblijf- en sportpark kunnen de kinderen ook op sportief gebied zichzelf hier prima ontwikkelen. Maak zelf kennis met BC Broekhin.

© Foto BC Broekhin
Meer lezen over BC Broekhin

Leren door te doen bij Yuverta

Yuverta in Roermond is een vmbo school voor studenten die vooral willen leren door te doen. Naast de verplichte theorievakken leer je hier namelijk ook veel over dieren, bloemen, natuur, voeding, techniek en outdoor. Het maakt niet uit welke leerweg je kiest. Bij Yuverta staan ze voor je klaar om samen je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dankzij het brede aanbod van vakken kunnen alle leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle niveaus en sectoren van het mbo. Lees meer over het onderwijs bij Yuverta in Roermond

© Foto Yuverta
Yuverta in Roermond ontdekken
Onderwijs bij Yuverta Roermond

Bepaal je eigen route bij Wings Agora

Wil je kind vooral op zijn of haar eigen manier de wereld ontdekken? Dan is Wings Agora in Roermond hét adres voor het voortgezet onderwijs van je kind. Hier zijn niet de vakken of het onderwijssysteem leidend, maar juist de persoonlijke interesses en motivatie van de leerling. Vanuit Wings Agora starten ze vanuit de simpele vraag: wat wil de leerling maken, doen of leren? Samen met de leraren geven de leerlingen de vorm, inhoud en betekenis aan het ontwikkel- en leerproces. Op deze school tref je geen vakken en toetsen maar challenges die je op moet lossen. Dankzij de challenges leer je veel over jezelf en de wereld om je heen. Ook ontdek je hiermee wat je leuk vindt om later te gaan doen. Uiteraard sluit je de schoolperiode wel af met een regulier schoolexamen en landelijk eindexamen op vmbo, havo of vwo-niveau. Roermond was de koploper op het gebied van Agora onderwijs met de eerste school in 2014. Inmiddels zijn er door heel Nederland en Belgie scholen met Agora-onderwijs. Maak zelf kennis met het Agora onderwijs in Roermond.

© Foto Agora Roermond
Voortgezet onderwijs bij Agora
Onderwijs bij Agora Roermond
Leren in Roermond en omgeving

Het voortgezet onderwijs ontdekken

Ben je nieuwsgierig waar de bovengenoemde scholen zich bevinden? Maak dan gebruik van deze interactieve kaart waarmee je heel eenvoudig kunt ontdekken waar de diverse scholen in Roermond zitten. Als je in Roermond woont (of gaat wonen) is er altijd een passende school bij jou in de buurt. Bekijk zelf het voortgezet onderwijs in Roermond.

Locaties van het voortgezet onderwijs in de regio

Leren in Roermond

Bezoek tip!

Ook buiten het centrum van Roermond is het voortgezet onderwijs aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van BC Broekhin aan de rand van de stad. Met de fiets is jouw kind binnen no time op school, ook voor scholen aan de rand van Roermond en daarbuiten.

ROER College

Yuverta Roermond

BC Broekhin

Agora Roermond

NT2 Mundium College

Praktijkonderwijs Roermond

Niekée Roermond

Bezoek tip!

Ook buiten het centrum van Roermond is het voortgezet onderwijs aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van BC Broekhin aan de rand van de stad. Met de fiets is jouw kind binnen no time op school, ook voor scholen aan de rand van Roermond en daarbuiten.
Onderwijs voor alle niveau's
Ook speciaal voortgezet onderwijs
Diverse scholen op fietsafstand
Persoonlijke aandacht voor ieder kind
Het voortgezet onderwijs in de complete regio

Maak kennis met nóg meer scholen

Ben je onder de indruk van bovengenoemde scholen? Dat is geheel begrijpelijk! Het zijn namelijk allemaal top onderwijsinstellingen waar je kinderen goed en uniek onderwijs ontvangen. Maar misschien wil je graag nóg meer scholen in deze regio leren kennen. Daarvoor is het zogenoemde ‘SchoolKompas’ ontstaan. Op deze separate website ontdek je de overige scholen die nog niet eerder aan bod kwamen. Klik snel verder en ontdek ook de andere onderwijsinstellingen in Roermond en omgeving.

Nóg meer scholen ontdekken
Vervolgonderwijs in de regio Roermond

Tijd voor het vervolgonderwijs?

Na een succesvolle afronding van het voortgezet onderwijs is het vervolgonderwijs ook in Roermond mogelijk. Je bent van harte welkom bij de mbo-opleidingen van Yuverta en Gilde Opleidingen. Deze twee grote onderwijsinstellingen hebben een ontzettend divers aanbod aan opleidingen. Er zit dus gegarandeerd een interessante opleiding voor jouw kinderen tussen. Ben je op zoek naar een hogeschool of universiteit? Dan ben je vanuit Roermond binnen enkele minuten in de nabijgelegen steden. Roermond is daarom ook een perfecte uitvalsbasis voor het vervolgonderwijs.

 

Vervolgonderwijs in Roermond ontdekken
Vervolgonderwijs in Roermond