Roermond vooruit met Danny

Maak kennis met de gezichten bij de gemeente Roermond die gezamenlijk en daadkrachtig de stad vooruit helpen. Ruim 670 medewerkers zetten zich iedere dag in voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente. Ontmoet de verschillende clusters en vakgebieden en kom zo meer te weten over de verschillende taken en beroepen binnen de gemeente Roermond.

Danny Stijnen is als Consulent Werk onderdeel van het team bij de gemeente Roermond. Samen met zijn collega’s zorgt hij voor de participatie van jongeren tot 27 jaar op het gebied van werk, school en welzijn. Een mooie en dankbare baan! Lees vooral verder om de ervaringen van Danny bij de gemeente Roermond te lezen.

Danny Stijnen bij de gemeente Roermond

Hoi Danny! Zou je ons een korte introductie kunnen geven over jezelf en jouw functie binnen de gemeente Roermond?

Mijn naam is Danny Stijnen en ik ben sinds februari actief als Consulent Werk voor de doelgroep jongeren tot 27 jaar. Elke jongere die bij de gemeente aanklopt voor een bijstandsuitkering komt eerst bij ons in beeld. Wij gaan dan met ze in gesprek om te ontdekken waar de kansen liggen op het gebied van werk, school en welzijn. Dit doen we met een voltallig team van collega’s en hulpverleners die allen hun eigen expertise inzetten om de jongeren te helpen bij het bereiken van hun doelen. Als Consulent Werk zet je de lijnen uit en bewaak je de voortgang. Omdat de doelgroep erg dynamisch is sturen we daarin met enige regelmaat bij.

Dat lijkt me een mooie, dankbare baan, Danny. Waarom ben je eigenlijk bij de gemeente Roermond komen werken?

In mijn vorige baan als accountmanager bemiddelde ik tijdelijk personeel in het sociaal domein, o.a. bij de gemeente Roermond. Hierdoor heb ik in 3 jaar tijd een goed beeld kunnen vormen van de kernwaarden en werkwijze van de gemeente. ik heb hier in de afgelopen jaren de nodige professionals kunnen bemiddelen en op een gegeven moment groeide mijn interesse om zelf de overstap te maken naar de uitvoering. In Roermond stonden ze meteen open om met mij daarover het gesprek te voeren en het duurde niet lang voor we er uit waren.

Had de locatie van Roermond eigenlijk invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Ik had een aantal opties en heb bewust voor Roermond gekozen. Wat voor mij de doorslag gaf, was de prettige samenwerking die ik in mijn vorige baan heb opgebouwd hier. Daarom voelde het voor mij vanaf de start op deze locatie al heel vertrouwd. Bovendien heb ik met 20 minuutjes reistijd een prima aansluiting vanuit mijn woonplaats, dus ook qua woon-werkverkeer is mijn situatie verbeterd.

‘Onze dienstverlening gaat verder dan alleen een gesprek en een doorverwijzing naar de juiste hulplijn.’

Wat zijn de voornaamste werkzaamheden van jouw afdeling binnen de gemeente Roermond?

Wij zijn met alle collega’s van het jongerenteam samen verantwoordelijk voor participatie en re-integratie van de jongeren tot 27 jaar. Hierin denken we in mogelijkheden en proberen we onze doelgroep de tools en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om de volgende stap te zetten op het gebied van school, werk of welzijn.

Welke werkzaamheden behoren ook tot jouw team, waarvan de buitenwereld wellicht niet op de hoogte is?

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen een gesprek en een doorverwijzing naar de juiste hulplijn. Zo organiseren we vanuit de gemeente ook regelmatig sollicitatietrainingen waar de jongeren aan deelnemen zodat zij hulp krijgen bij het duurzaam uitstromen naar werk.

Wat is het leukste aan werken binnen jouw cluster van de gemeente Roermond?

De dynamiek! Elke dag is anders en je moet goed in staat zijn om prioriteiten te stellen. Daarnaast zijn er vaak meerdere collega’s betrokken vanuit verschillende vakgebieden. Het is ook leuk en waardevol om samen tot resultaten te komen.

Heb je misschien een bijzondere ervaring die te maken heeft met jouw baan bij de gemeente Roermond?

Ik heb in korte tijd al veel bijzondere momenten beleefd. Wat er voor mij uitspringt, is het succesverhaal van een jongeman die bij de gemeente aanklopte voor hulp. Hij had een turbulente jeugd gehad en wilde graag positief veranderen. Binnen no-time heeft hij een leuke werkplek en stabiel inkomen gerealiseerd in samenwerking met onze jobcoach. Hij was super dankbaar dat we hem hebben geholpen. Dit is waar we het voor doen met z’n allen!

‘We hebben een open bedrijfscultuur met korte lijntjes tussen collega’s onderling en de externe hulpverleners.’

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij de gemeente Roermond?

Transparant en klantgericht! We hebben een open bedrijfscultuur met korte lijntjes tussen collega’s onderling en de externe hulpverleners. Zeker in urgente situaties kunnen we daardoor heel snel dichtbij komen en samen oplossingen creëren.

Heb je voor ons misschien nog een interessant feitje over werken bij de gemeente Roermond?

Naast het feit dat er hard gewerkt wordt, valt er regelmatig iets te vieren. In dat geval staat er altijd een stukje vlaai of gebak klaar waar de meeste collega’s erg van kunnen genieten.

Tot slot, heb je nog tips voor iemand die ook bij de gemeente Roermond aan de slag gaat?

Zorg ervoor dat je interne netwerk op orde is. Als je weet bij wie je met welke vraag terecht kan, maakt je het jezelf makkelijker. Durf vragen te stellen! Aarzel niet om vragen te stellen, jouw collega’s zijn heel behulpzaam en investeren graag in jouw kennis en kunde. Wees vooral jezelf. Er is veel diversiteit in onze organisatie wat ook juist waardevol is. Probeer met jouw eigen unieke identiteit iets bij te dragen.