Primair onderwijs in Roermond

Zodra je kinderen toe zijn aan de eerste stappen in het onderwijs, heb je in Roermond veel mogelijkheden ter beschikking. Hier zitten namelijk ontzettend veel basisscholen waar je kinderen met veel liefde worden ontvangen. Maak zelf kennis met de verschillende soorten primair onderwijs in deze regio en kies voor een school die bij je kind past.

© BS Neel
Primair onderwijs in Roermond ontdekken

Een school voor iedereen bij BS Neel

Basisschool Neel verwelkomt leerlingen met diverse achtergronden en onderwijsbehoeften. Als laagdrempelige school moet iedereen zich hier thuisvoelen. Er is bij BS Neel actief aandacht voor het welbevinden van de kinderen, de ouders en het team door goed naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en te zien. De betrokkenheid van de ouders is bij deze school van belang en hier hecten ze veel waarde aan. Door actief samen te werken met de diverse voorzieningen in de omgeving (blibiotheek, harmonie, logopedie, sportservice) waarborgt BS Neel tevens een goede samenwerking in de wijk. Dankzij een professioneel team met veel expertise (en teambrede scholing) zijn je kinderen gegarandeerd van kwalitatief onderwijs.

© BS Neel
Meer lezen over BS Neel
Onderwijs bij BS Neel
Onderwijs passend bij de behoefte van het kind

De Montessorischool in Roermond

Bij de Montessorischool in Roermond wordt er gewerkt volgens de visie van pedagoog Maria Montessori. In deze vorm van het onderwijs krijgen de kinderen de ruimte zich zo veel mogelijk in hun eigen tempo en eigen wijze te ontwikkelen. Vergis je niet, het montessorionderwijs kent een aantal vrijheden maar is tegelijkertijd ook zeer gestructureerd. Kinderen doen hier niet wat ze willen, maar willen wat ze doen. De bevoegde montessorileerkrachten begeleiden dit leerproces met specifieke lesmaterialen die aan alle eisen van ’21st-Century Skills’ voldoen. Wil je weten of deze vorm van onderwijs past bij je kind? Lees dan vooral verder.

© Montessorischool Roermond
Meer lezen over het montessorionderwijs in Roermond
Onderwijs bij de Montessorischool

Kleurrijk samenwerken bij BS De Zonnewijzer

BS De Zonnewijzer wordt iedere dag bezocht door meer dan 160 kinderen met 42 verschillende nationaliteiten. In deze internationale omgeving werken 25 betrokken en enthousiaste leerkrachten aan de ontwikkeling van iedere leerling. Daarbij wordt gewerkt vanuit de westerse waarden en normen die hier vanzelfsprekend zijn. De school hanteert de ‘vreedzame school’ filosofie waarin de verschillen en overeenkomsten tussen mensen zonder vooroordelen worden geaccepteerd. Hiermee heerst er bij BS De Zonnewijzer een prettige en vooral veilige sfeer op school. Meer weten over het onderwijs op deze school? Lees dan vooral verder.

© BS De Zonnewijzer
Meer lezen over BS De Zonnewijzer
BS De Zonnewijzer in Roermond
Blijven leren in Roermond

Tijd voor het voortgezet onderwijs?

De overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een spannende stap. Gelukkig zijn er in Roermond en omstreken veel onderwijsinstellingen in de buurt waar je kinderen van harte welkom zijn. Zo kunnen je kinderen in een vertrouwde omgeving verder leren zonder hiervoor ver te moeten fietsen. Ongeacht het niveau of de manier van onderwijs heb je in deze regio alles binnen handbereik. Verdiep je in het voortgezet onderwijs in Roermond en maak samen met je kind de juiste keuze.

 

 

Voortgezet onderwijs in Roermond ontdekken
Voortgezet onderwijs in Roermond