Wandelen & fietsen in Roermond

Geniet van de rust en vrijheid

Ook natuurliefhebbers zijn in Roermond helemaal op hun plek. De levendige en gastvrije stad wissel je eenvoudig af met de rust van het omliggende natuurgebied. Ontspannen gaat vanzelf als je de bossen, heide en weidevelden in je opneemt. Nationaal Park de Meinweg en het Maas-Swalm-Nette gebied zijn prachtig en nodigen uit tot allerlei (sportieve) activiteiten.


Wandelroutes Roermond
De stad bekijken wordt extra leuk dankzij een stadswandeling. En wil je even wat anders? De hele stad is omringd door een ‘groene’ gordel, waar je het hele jaar door hier fantastisch kunt wandelen. Zo zie je het kleurrijke landschap, dat ieder seizoen weer helemaal anders is. Er is een uitgebreid netwerk van wandelroutes aanwezig, met genummerde knooppunten. Een mooie manier om de andere kant van Roermond te ontdekken én even tot rust te komen.

Ontdek de wandelroutes


Fietsroutes Roermond
Ook op de fiets is de omgeving van Roermond heel goed te ontdekken. Denk je bij Limburg aan veel heuvels? Dat gaat niet op voor deze regio, de wegen zijn vlak en de omgeving afwisselend. Geniet van de mooie natuur tijdens een fietstocht. De fietsroutes zijn dankzij de genummerde knooppunten gemakkelijk te volgen. Tip voor wie graag alles uit de fietstocht haalt: ga eens de grens over naar Duitsland of België. Heel eenvoudig, ons knooppuntennetwerk sluit namelijk aan op dat van de buren. Zo maak je je bezoek aan Roermond nog afwisselender.

Ontdek de fietsroutes