ROERMONDVOL Licht✨

Geniet van de nieuwe ROERMONDVOL Licht route door de sfeervol verlichte straten van onze binnenstad met als hoogtepunt een unieke & hartverwarmende videoshow op het Stadhuis.

✨ Op het Stadhuis start dagelijks om 16.45 uur de videoshow “Once upon a time… a love story in the sky” 💖 (ong. 5 min.) met geluid die zich elk half uur herhaalt (t/m 7 januari 2024). De laatste show is om 21.15 uur.
✨ Ook onderdeel van de route zijn de feestelijke projecties die vanaf 16.00 uur continue tot 0.00 uur op de Steenen Brug aan de Roerkade en op het Stationsplein te zien zijn (zonder muziek).
✨ Maak beslist tijdens de route ook een memorabele foto met de diverse verlichte XXL fotospots die verspreid door de binnenstad staan.
✨ In het Designer Outlet Roermond  zijn op diverse locaties projecties en een videoshow.
✨ De ROERMONDVOL Licht route is gratis.

ROERMONDVOL Licht 2024

ROERMONDVOL Licht route plattegrond

XXL fotospots 📸

Maak met de hele familie een leuke herinnering bij alle verlichte fotogenieke XXL fotospots. Verspreid door de stad staan: een groot cadeau op het Kazerneplein, een mondje💋 in de Grote Kerkstraat en op het Kloosterwandplein, een kerstboom op het Stationsplein, 2 feestelijke ansichtkaarten op de Hamstraat achter de Munsterkerk (waarin jezelf kunt figureren) en de grote ROER💋op het Stationsplein. Check de locaties op de plattegrond.

ROERMONDVOL Licht route

Ontdek de prachtige rollerskatebaan op het Munsterplein 🛼

T/m 7 januari 2024 vind je de Winter Fever Arena op ons iconische Munsterplein in hartje Roermond! Over de Kiosk, midden op het Munsterplein verrijst een transparant paviljoen gedecoreerd in kerstsferen. In dit grote paviljoen incl. horeca bevindt zich een overdekte rollerskatebaan voor jong én oud waar je iedere dag kunt rolschaatsen. Er worden tevens meerdere evenementen als Silent Disco en curling competitie georganiseerd.

Kom ook deze winter samen rolschaatsen op het Munsterplein!

Alles over de Winter Fever Arena
Winter Fever Arena Roermond

Sfeervol shoppen voor en tijdens de feestdagen 🎁

Struin door de sfeervolle straten van de Roermondse binnenstad op zoek naar een uniek en verrassend cadeau voor vrienden, familie, je gezin of jezelf. Doe je inkopen voor dit feestelijke seizoen in Roermond en scoor niet alleen een origineel cadeau, maar steun hiermee ook de lokale ondernemers. De binnenstadondernemers staan voor je klaar met deskundig advies en bijzondere producten en lekkernijen. Met 140 speciaalzaken en boetiekjes op loopafstand van elkaar vind je beslist iets leuks.

Ontdek onze feestdagen gift guide
Cadeaus inkopen Roermond

Openingstijden & inspiratie

De winkelopeningstijden in Roermond tijdens de feestdagen in 2023:
Kerstavond, zondag 24 december | 12.00-16.00 uur
1e Kerstdag, maandag 25 december | gesloten
2e Kerstdag, dinsdag 26 december | 13.00-17.00 uur
Oudejaarsdag, zondag 31 december | 12.00-16.00 uur
Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2024 | gesloten

Op Sinterklaasavond (5 december) en Kerstavond (24 december) en Oudjaarsdag (31 december) is onze ervaring dat verschillende winkels eerder sluiten. Voorkom dat je voor een dichte deur staat en check vooraf de openingstijden van jouw favoriete winkel.

Check de reguliere openingstijden

10x Leukste winkels in Roermond

De 10 winkels die je tijdens jouw bezoek aan Roermond niet mag missen!

Roermond vol boetiekjes

Vrouwelijk, casual of juist stoer. Scoor jouw nieuwste outfit in één van de dames boetiekjes.

Kleding / schoenen dames

Tips voor de leukste winkels met betaalbare dameskleding en -schoenen in Roermond!

Kleding / schoenen heren

Vind hier tips voor de leukste kleding- en schoenenzaken voor heren in Roermond.

Verwarmde terrassen & feestelijke menu’s 🍵

De dekens liggen klaar en de heaters staan aan: het seizoen voor de verwarmde terrassen kan beginnen! De restaurants en cafés in de binnenstad verwelkomen je met vernieuwde menukaarten bomvol winterse specialiteiten. Neem plaats op één van de sfeervolle terrassen of in restaurants en trakteer jezelf op een glühwein, warme chocomel, feestelijk gerecht of iets verrassends.

10x heerlijk verwarmd terrassen in Roermond!

Neem je warme jas en dikke sjaal mee en geniet op de verwarmde terrassen in Roermond.

10x Favoriete restaurants in Roermond

Ontdek dé 10 favoriete restaurants van locals in Roermond!

10x Vegan & vegetarisch in Roermond

10x Dé lekkerste vegan & vegetarische gerechten in Roermond eet je in deze restaurants.

Genieten in het reuzenrad 🎡

Zoek het deze winter hogerop met een ritje in het reuzenrad op de binnenplaats van Designer Outlet Roermond, vlakbij de stadsingang. Neem plaats en geniet zowel overdag en ’s avonds van het het mooie uitzicht over Roermond, de omgeving en het water. Vanaf de Markt loop je binnen 3 minuten via de passage en het Kazerneplein naar de ingang van het outlet.

Een ritje maken in reuzenrad kan t/m 21 januari 2024 als het het Designer Outlet in Roermond geopend is.
Check hier de openingstijden van het Designer Outlet in Roermond.

Reuzenrad Roermond

Voordelig parkeren in Roermond!

Parkeren 4 euro RoermondGeniet extra lang van je (dag)trip naar Roermond dankzij onze parkeeractie. Parkeer je auto in de parkeergarages Stationspark (Maria Theresialaan 12) of Kazerneplein (Maashaven 144), koop een speciaal uitrijkaartje bij een van de deelnemende ondernemers en parkeer de hele dag voor slechts €4,-. Beide parkeergarages zijn op slechts enkele minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad.

Veelgestelde vragen

Waar is de videoshow in Roermond?

De videoshow in Roermond is op de Markt. Hier start dagelijks om 16.45 uur een ong. 5 minuten durende lichtshow met geluid. Deze lichtshow herhaalt zich elk half uur met de laatste show om 21.15 uur.
Je kunt tevens genieten van feestelijke projecties op de Steenen Brug en Stationsplein.

Wanneer is de videoshow in Roermond?

De videoshow en projecties in Roermond zijn van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024. De lichtshow is onderdeel van ROERMONDVOL Licht route.

Wat kost de ROERMONDVOL Licht route?

De ROERMONDVOL Licht route is gratis.

Is er een Tover Route in Roermond?

In 2023 is er geen Tover Route in Roermond. Er is zeker genoeg te beleven in Roermond met o.a. de ROERMONDVOL Licht Route en Winter Fever Arena. Ontdek het complete programma op onze site.

Is er een kerstmarkt in Roermond?

In Roermond komt in 2023 geen kerstmarkt. Ontdek het complete winterprogramma in Roermond met de ROERMONDVOL Licht route en Winter Fever Arena.

De ROERMONDVOL Licht Route is een initiatief van Citymanagement Roermond
i.s.m. Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond.