Evenementen in Roermond

Beleef het zelf tijdens je bezoek

Ben je bang dat een stad bezoeken saai is? Dan ken je Roermond nog niet! De historische stad vormt een prachtig decor voor allerlei evenementen. Gedurende het hele jaar is er van alles te beleven op het gebied van cultuur, sport, water en muziek. Tel daar de wekelijkse markten en bijzondere wandel- en fietsroutes bij op en je hoeft je geen moment te vervelen. Kom jij met je vriendinnen, partner of gezellig met het hele gezin? Op onze Facebookpagina We Are Roermond vind je nieuwtjes en actuele evenementen voor jong en oud.


Evenementen in Roermond: van carnaval tot balkonconcert

Er is maar één manier om echt te begrijpen wat Roermond zo bijzonder maakt; ervaar het zelf! Geniet van de heerlijke bourgondische levensstijl, de historische binnenstad en de stijlvolle winkelstraten. En wil je je kleine vakantie een bijzonder sausje geven? Zorg dan dat je bij een van de vele evenementen gaat kijken. Of je nu van carnaval houdt, of liever de Cultuurnacht beleeft. Geniet jij van een sfeervol balkonconcert of ga je uit je dak tijdens een festival als Solar Weekend Festival.

 

Aankomende evenementen

Straatmuzikanten Festival Roermond – 20 juli

Gezellige live muziek op een tiental locaties in de binnenstad.

 

Sjommelmert 51e editie – 24 t/m 25 juli

Roermond wordt omgetoverd tot de gezelligste stad van Nederland met een combinatie van de leukste markten die er zijn.

 

Solar Weekend Festival – 1 t/m 4 augustus

Solar Weekend is het creatiefste festival van Europa en vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

 

Limburg Festival – 7 t/m 11 augustus

Tijdens Limburg Festival Roermond wordt Roermond omgetoverd tot een kleurrijke stad! Beleef het in de binnenstad van Roermond.

 

Airwish – 23 t/m 25 augustus

Een bijzonder mooie dag voor bijzondere kinderen met een handicap of ziekte met helikopters, brandweerauto’s, speedboten, auto’s en nog veel meer.

 

Roermond City Swim – 31 augustus

De derde editie van Roermond City Swim vindt plaats op 31 augustus. Zwem mee en haal geld in voor goede doelen!

 

 

Meld je evenement aan

Heb jij een evenement en wil je dit graag onder de aandacht brengen? Meld je evenement dan aan voor de evenementenkalender van VVV Midden-Limburg. Hier staat een compleet overzicht met alle evenementen uit de gemeente Roermond. Hier komt jouw evenement dan ook tussen te staan en deze kan je eenvoudig zelf aanpassen. Wij maken hieruit een selectie van evenementen die plaatsvinden in het centrum van Roermond.

Meld je evenement aan!