map

Rondleiding Tweede Wereldoorlog & Joods Roermond

Rondleiding over stadsbegraafplaats (1785) ’t Oude Kerkhof. Deze is rondleiding is specifiek gericht op graven die een connectie hebben met de Tweede Wereldoorlog: verzetsmensen, militaire graven en oorlogsslachtoffers.

13.00 uur Start met een korte inleiding en fotopresentatie in zaal ‘Aad Remunj’, Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats. Aansluitend start de rondleiding op ’t Oude Kerkhof.

28 april 2024 13:00 - 15:30
't Oude Kerkhof
€4
Meer informatie Evenementenkalender

't Oude Kerkhof is niet alleen een plek waar een enorme hoeveelheid genealogische informatie zichtbaar is, maar ook het tastbare overblijfsel van een verdwenen samenleving. Hier liggen in de meest letterlijke zin van het woord de Roermondenaren die tussen 1750 en 1950 de historie van de stad medebepaald hebben. Daaronder bevinden zich niet alleen geestelijken, politici, leden van de rechterlijke macht, edelen, industriëlen en middenstanders, maar ook kunstenaars, medici, notarissen, architecten, stadsfiguren en kermisexploitanten. Vele graven herinneren bovendien aan de Tweede Wereldoorlog.

Rondleiding Tweede Wereldoorlog & Joods Roermond

Weg langs Het Kerkhof 1A