Waterpret met kids in Roermond

Tijdens een warme zomerdag is er niets heerlijker dan genieten met de kids in, op en rondom het water. In Roermond beleef je een hele dag vol waterpret met kids. Vanuit de Roerkade, in het centrum van Roermond, stap je op een rondvaartboot en geniet je van de schoonheid van de Roer, de Voorstad, de Maas, Maasplassen en het prachtige Marina Oolderhuuske, neem je een verfrissende duik bij het dagstrand of bij de binnen- en buitenzwembaden of ben zelf voor een dag kapitein en huur een sloep of motorboot!
Hierdoor geniet je altijd van waterpret met kids tijdens een dagje of meerdere dagen Roermond!

Huur een motorboot, sloep of een kano ⛵

Bij Watersportschool Frissen huur je goed onderhouden zeilboten, motorboten, sloepen, kano’s en supboards. Ideaal voor een gezellig dagje op het water met de kids! Voor deze boten heb je geen vaarbewijs nodig, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen. De boten voldoen uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften en er zijn voldoende zwemvesten voor veilige waterpret met kids.

Huur een boot in Roermond

Neem een verfrissende duik in de Maasplassen🏖️

Zowel in als rondom Roermond zijn voldoende wateren voor een heerlijke verfrissende duik op een zonnige zomerdag. Liefhebbers van zandstranden en natuurwater kunnen een dagje heerlijk genieten bij het dagstrand Palm Beach (tegen betaling) in Roermond. Palm Beach Roermond is gelegen in een rustige hoek van de Maasplassen en geschikt voor jong en oud, incl. speelfaciliteiten voor de kids. Op het fijne zandstrand kunnen de kinderen de mooiste zandkastelen bouwen. Het verkoelende water heeft een aflopende diepte, waardoor het toegankelijk is voor kids van alle leeftijden.

Dagstrand Roermond

Geniet van een rondvaart over de Maasplassen🚢

Ook als je zelf liever niet achter het roer van een boot kruipt, geniet je in Roermond van waterpret met kids. Vanaf hartje Roermond stap je zo op een rondvaartboot van Rederij de Corporaal. Het vertrekpunt is het oudste gedeelte van Roermond, de Roerkade. Zoals de naam al verklapt wordt er vertrokken vanaf de rivier de Roer. Bij het wegvaren geniet je van een prachtig uitzicht over het oude centrum aan de ene kant en aan de andere kant is de Voorstad te zien, waarbij pittoreske huisjes aan je voorbijgaan. Aan het einde van de Roer wordt stroomopwaarts de Maas opgevaren in de richting van de Maasplassen. Tijdens de rondvaart genieten de kids van een echte bootervaring en prachtige uitzichten. Hier word je verrast door de schoonheid van het natuurgebied. Na de rondvaart kun je terecht op een van de gezellige terrasjes aan de Roerkade of in de binnenstad.

Rondvaart in Roermond
City Cruise Roermond

Zeilen in Roermond ⛵

Wil je een zeilboot huren? Dan is enige zeilervaring wel vereist. Er zijn uiteenlopende bootjes te huur in Roermond, zo zit er vrijwel altijd eentje bij die naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Zo is bijvoorbeeld de Maril 570 sloep met veel zitcomfort en een ruime open kuip ideaal voor het ontdekken van de schoonheid van de Maasplassen met kids. Tussendoor meer je aan bij een van de vele beachclubs in de omgeving voor een heerlijke versnapering. Of neem je eigen eten en drinken mee in de koelbox van de luxe Antaris 520 sloep. Dat is nog eens genieten!

Ontdek de boten

Zwembad de Roerdomp🪁

Als je geen fan bent van het natuurwater dan kun je terecht in een van de vele binnen- en buitenzwembaden van Zwembad de Roerdomp. Dit zwembad heeft een rijk aanbod aan faciliteiten. De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

In het nabijgelegen Swalmen ligt Familiebad de Bosberg, een 50 meter bad, 3 baden, een zonneweide, speeltuin en horeca.

Meer over Zwembad de Roerdomp
Waterpret met kids