Munsterhof

Restaurant, in dem „altmodische“ Gemütlichkeit an erster Stelle steht.

Adresse

Munsterplein 20A
6041HE
Besuche unsere Webseite

Munsterhof

Munsterplein 20A

Wil Middel werkte in een modezaak in de stad toen ze werd gevraagd om met een Hemelvaart uit te helpen bij Munsterhof. Na een superdrukke eerste dag, waarop ze de kaart niet eens kende, zei ze tegen de toenmalige eigenaren dat ze niet meer terug kwam. Als reactie kreeg ze: “Ach, morgen is weer een hele andere dag”. En dat bleek ook zo te zijn. Na een aantal jaar in dienst bij de heer en mevrouw Heunsgens, kreeg Wil samen met haar man Albert de kans om de zaak over te nemen. Haar eerste gedachte was dat ze de kassa tellen aan het eind van de dag er ook wel bij kon doen. Later bleek dat er toch meer kwam kijken bij het runnen van een horecazaak.

Friture

Munsterhof sinds midden vorige eeuw in Roermond. In de eerste jaren was het een trefpunt voor nozems (jonge mannen met brommers en kuiven) die hier friet aten en naar de jukebox luisterden. De friet werd vers geschild in de kelder. De tijd veranderde echter, er kwamen meer frituren en de friet werd kant en klaar geleverd. Munsterhof kreeg tafels en stoelen achter de frituur, de snoepzaak ernaast werd erbij getrokken en de kaart werd uitgebreid.

Restaurant

Toen Wil en Albert bijna 25 jaar geleden de zaak overnamen verkochten ze huis en haard en trokken ze in boven de horecazaak. De eerste maand was erg spannend. Wil had de bel van de deur al heel vaak horen gaan in de zaak, maar de rinkelende bel van de eerste gast die binnen kwam toen zij eigenaar waren klonk toch ineens anders.
Na een aantal jaar konden ze het pand overnemen en werd er verbouwd. De friture ging dicht en er werd een restaurant gebouwd. In de jaren erna bleven de ontwikkelingen doorgaan: grotere keuken, een computer, meer tafels binnen en buiten, meer personeel etc. etc.

Authenciteit

Roermond is een belangrijke en mooie stad voor de familie Middel, waar ze enorm hun best voor doen. Roermond en het Munsterplein geeft Munsterhof bestaansrecht. Ze zijn betrokken bij het reilen en zeilen van de stad en de huiskamer van Roermond, zoals het plein ook wel wordt genoemd.
Naast de locatie is authenticiteit en het lange bestaan de succesformule van Munsterhof. Er is nog steeds dezelfde eigenaar die zorgt voor dezelfde uitstraling, kwaliteit en een goed menu. Gasten worden in de watten gelegd. Je ervaart als gast ook de betrokkenheid van de eigenaren bij de dagelijkse gang van zaken. Die rol van gastheer en gastvrouw blijft enorm belangrijk.

3 generaties

Inmiddels zijn zoon René en schoondochter Marion betrokken bij de zaak. Sinds 2014 zijn zij eigenaar van het nabijgelegen Munstercafé aan het Munsterplein. Dit zorgt ervoor dat Wil een stap terug kan doen, maar wel nog aanwezig is als gastvrouw. Voor Wil betekent dit continuïteit en rust. Kleinzoon Stijn is nu al bezig met het opdoen van horeca ervaring en zal hopelijk de 3e generatie in het bedrijf worden.

3 generaties bezoekers

Het bijzondere vindt Wil dat er stellen zijn, die elkaar hier hebben leren kennen en nu nog steeds in de zaak komen. Ook zijn er vaak drie generaties die bij Munsterhof komen (oma’s, moeders en kinderen). Iedereen is ook welkom. Van jong tot oud, veel kan in dit familiebedrijf op een unieke plek in Roermond.