Bevrijdingsfestival Roermond

5 Mai 2023 12:00 - 23:59

Locatie: Arlo-terrein

Het Bevrijdingsfestival in Roermond is in 2023 op het ARLO-terrein aan de oever van de Maas op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond. Het wordt gehouden om de vrijheid te vieren, waarbij er genoten wordt van muziek met verschillende culturele uitingen. In Nederland vinden ook nog 13 andere bevrijdingsfestivals plaats. Samen vormen ze het grootste muziekevenement van Nederland. Bevrijdingsfestival Roermond is het best bezochte eendaagse gratis festival van Limburg en daarmee een van de grootste evenementen in onze stad!

Locatie

Het Bevrijdingsfestival in Roermond vindt dit jaar plaats op het ARLO-terrein (tussen de ARLO flat en de Maas) met het hoofdpodium, Sena Performers Stage en het Plein van de Vrijheid.

Toegang

De toegang tot het terrein is gratis (uiteraard vol=vol). Legitimatie is verplicht. Het Bevrijdingsfestival is voor jong én oud, dus voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd.
Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.

Vervoer & parkeren

  • Trein: met de trein kom je aan in het centrum van Roermond. Vanuit hier is het door onze gezellige stad een kwartier lopen naar het festivalterrein.
  • Fiets; in het centrum van de stad kun je bij de openbare en bewaakte fietsenstallingen terecht. Bij het festivalterrein wordt een fietsenstalling geplaatst op de parkeerplaatsen aan de Maashaven.
  • Auto: de dichtstbijzijnde parkeergarage is Kazerneplein (adres: Maashaven 144).

Ontsteken Vrijheidsvlam
Om 11:50 uur wordt de vrijheidsvlam ontstoken in aanwezigheid van gouverneur Emile Roemer en burgemeester Donders – de Leest.

Eten & drinken
Het meenemen van eigen eten/drinken is niet toegestaan op het festivalterrein. Betalen op het festivalterrein kan uitsluitend met munten, te verkrijgen aan de kassa’s (3 euro per muntje).

Plein van de Vrijheid
Het Plein van de Vrijheid is in 2023 onderdeel van het festivalterrein. De mondiale markt is omgetoverd tot een doorlopende Vrijheidsmaaltijd waarbij je smaken uit diverse locaties kunt proeven en in gesprek kunt gaan met diverse sprekers aan een van de vrijheidstafels. Je kunt hier o.a. speeddaten met oorlogsveteranen, mee doen aan een workshop, er zijn kunstwerken gemaakt door kinderen en in de theatertent beklimmen diverse sprekers het podium. Ook aanwezig zijn de scouting, Amnesty International en COC.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Elk jaar zijn diverse Nederlandse artiesten Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen door het hele land en treden op bij de diverse Bevrijdingsfestivals.

Algemene informatie over het bevrijdingsfestival Roermond programma
Het programma van Bevrijdingsfestival Roermond bestaat ieder jaar weer uit gevarieerde artiesten. Deze zijn verdeeld over verschillende podia. Er is een Main Stage, maar er is ook een kleiner podium: de Sena Performers Stage. In 2023 kun je genieten van optredens door verschillende artiesten.
Artiesten die al eens deel zijn geweest van het programma van bevrijdingsfestival Roermond zijn onder andere Duncan Laurence, DeWolff, Alain Clark, Mr. Polska en Gallowstreet.

Het Bevrijdingsfestival draait niet alleen om muziek. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de mondiale markt en aan speciale activiteiten voor kinderen. Ook brandt het Vrijheidsvuur!

Bevrijdingsfestival Roermond: complete programma

Besuche unsere Webseite Zurück zur Übersicht