Slagerij Ottenheim

Al meer dan 30 jaar een echte ambachtelijke slager in het centrum van de stad!

Adresgegevens

Schoenmakersstraat 7
6041EX
Bezoek onze website

Slagerij Ottenheim

Schoenmakersstraat 7

Jan Ottenheim was slager en wilde altijd al een eigen zaak. Ria Ottenheim heeft een achtergrond als jeugdwerker, maar hield niet van het vele vergaderen en wilde liever met haar handen werken. Samen besloten ze om 1987 de zaak over te nemen van het echtpaar Beljouw op de Neerstraat. Later zijn ze verhuisd naar de Schoenmakersstraat. Toen ze startten waren er 7 slagerijen in de binnenstad, maar nu zijn ze nog de enige in de binnenstad.

“Anders nog iets voor u?”

Het eerste jaar dat ze in de zaak zaten, had Ria rond Kerstmis zoveel stress dat ze ’s nachts rechtop in bed zat, het lampje aandeed en hardop zei: “Anders nog iets voor u?”. Daarna werd alles langzaam routine en is ze er niet meer dag en nacht mee bezig.

Ze zijn gevestigd in Roermond, omdat er hier voldoende potentie was. In de stad hadden ze continu aanloop. Zelf komen ze niet uit Roermond, maar het is wel hun thuis geworden (ze wonen nu boven de zaak). Hun kinderen zijn echte stadskinderen. Daarnaast is het voordeel van Roermond dat alles binnen handbereik is: theater, bioscoop, terrasjes en toch is het ’s avonds rustig op straat.

Ambachtelijke recepten

Persoonlijke aandacht, ambachtelijke recepten en de werkwijze van vroeger aangevuld met hedendaagse producten zijn volgens Ria de reden dat ze na 32 jaar nog succesvol zijn. In de loop der jaren is het aanbod in kant en klaar producten toegenomen, zoals goulash, stamppot en vleeswaren.

Vakwerk

Jan doet het vakwerk: het vlees komt in grote stukken binnen en wordt hier gesneden en verwerkt. De worstmakerij is bijvoorbeeld uniek. Naast een toename van vraag en aanbod in kant-en-klare producten valt het Ria op dat er veel minder vaste eetpatronen zijn van maandag t/m zondag. Dit varieert meer dan vroeger. Verder worden er minder grote stukken vlees verkocht, omdat de gezinnen kleiner zijn geworden.

Generaties

Het opbouwen van een relatie met de klanten vindt Ria het leuke aan dit werk. Ze heeft interesse in de klant en vindt het mooi als ze ziet dat kinderen van klanten opgroeien en later ook weer komen met hun kinderen. De aandacht blijft persoonlijk. Zo hebben zij beschuit met muisjes op de toonbank gezet voor klanten toen hun kleinkind werd geboren.

Voor de toekomst hoopt Ria dat er in Roermond een zelfstandige slager blijft om aan de behoefte van de klant te voldoen voor kwaliteitsvlees.