Foto Lux Multimedia

Fotospeciaalzaak met een uitgebreid assortiment van topmerken camera’s en toebehoren.

Adresgegevens

Bergstraat 3
6041ES Roermond
Bezoek onze website

Foto Lux Multimedia

Bergstraat 3

Kennis & enthousiasme

Foto Lux bestaat al langer dan 60 jaar en Ralph is de derde eigenaar. Zijn voorgangers vroegen hem in 1998 of hij de zaak wilde overnemen. Ralph kijkt met plezier terug naar zijn tijd als fotograaf, toen hij onder andere Tina Turner en Prince heeft gefotografeerd, maar hij is nog steeds blij dat hij de zaak heeft overgenomen. Het overdragen van kennis en enthousiasme over fotografie zijn hierin de belangrijkste drijfveren.

Ondernemerschap

Ralph heeft geen familiebanden met de vorige eigenaren. Wel zijn zij goede coaches geweest, die hem wegwijs hebben gemaakt in het ondernemerschap en de zaken waar hij als beginnende ondernemer minder in thuis was, zoals inkoop en administratie. Nog steeds komen meneer en mevrouw van Leeuwen af en toe langs om een praatje te maken en te kijken hoe het gaat met hun “kindje”.

Analoog naar digitaal

Ten tijde van het overnemen van de zaak, was ook de overstap in de fotografie van het analoge naar het digitale tijdperk. Grote wijziging de laatste jaren is dat je met de Foto Lux smartphone-app foto’s, albums, wanddecoratie en wenskaarten kunt laten drukken. Service is van oudsher zeer belangrijk bij Foto Lux. Je kunt hier terecht voor een workshop basiskennis fotografie, pasfoto’s, portretfotografie of een bedrijfsreportage. De prijs is hetzelfde als online, maar de service krijg je er in de winkel bij.

Voor iedereen

Foto Lux is er voor iedereen. Hobbyisten, professionals of mensen die een camera zoeken met net een betere kwaliteit dan hun eigen smartphonecamera. Iedereen krijgt een persoonlijk advies.
Toen Ralph startte waren er vier fotozaken in Roermond, waarvan één zelfs een buurman was. Nu is Foto Lux nog de enige fotozaak. De innovaties in fotografie gaan steeds sneller en Ralph kijkt uit naar nieuwe oplossingen in zijn vakgebied, waarover hij de kennis weer met veel enthousiasme wil overdragen aan zijn klanten.